Първият хеликоптер за системата на Спешната медицинска помощ по въздуха

...
Първият хеликоптер за системата на Спешната медицинска помощ по въздуха
Коментари Харесай

Първият хеликоптер за спешна помощ в България вече е готов

Първият хеликоптер за системата на Спешната здравна помощ по въздуха в България, към този момент е създаден.

Предстои да бъде изведен за тест, след което ще бъде оцветен в червено-бялата разветка, определена за новите въздушни " коли за спешна помощ ".

Това излиза наяве от известие на Министерството на здравеопазването, чиито представители са посетили базата на компанията-производител Leonardo в Италия.

Първите три екипа на Центъра за незабавна здравна помощ по въздуха ще бъдат изпратени по контракт с Leonardo S.p.A на 5-дневно образование в Центъра за подготовка на медицински екипи в Италия.

По време на курса те ще се срещнат с хеликоптера и техническите му параметри, с здравното съоръжение и с ограниченията за сигурност при осъществяване на авиомедицински превоз.

Всеки екип ще организира 4-5 полета с хеликоптер в разнообразни условия и при разнообразни обстановки преди вдишване на първите наряди, оповестяват от Министерството на здравеопазването.

Екипите към този момент са подбрани и имат медицински документи за валидност за летателна работа.

Предстои образование на диспечерите, които ще работят в центъра за съгласуваност, както и осъществяване на проби с Националната система 112 и Центровете за незабавна здравна помощ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР