Първият човек от пазара на Ухан, където вероятно е започнала

...
Първият човек от пазара на Ухан, където вероятно е започнала
Коментари Харесай

Идентифициран е „Пациент 0“ на пазара в Ухан

Първият човек от пазара на Ухан, където евентуално е почнала пандемията на ковид, тестван позитивно за вируса, е жена, продаваща живи скариди, съгласно документ, изминал в медиите.

Според The Wall Street Journal това е 57-годишна жена на име Вей Гуйсян, търговец на морски блага на пазара в Ухан, която стартира да се разболява на 10 декември.

Мислейки, че простуда, тя отива да се лекува в дребна локална клиника и по-късно се връща на работа - евентуално разпространявайки вируса на безчет други хора.

„ Чувствах се малко изморена, само че не толкоз изморена, както предходните години “, споделя тя пред китайския вестник The Paper, припомняйки първичните си признаци.

"Всяка зима постоянно пострадвам от грип. Затова мислех, че е грип ".

Осем дни по-късно госпожа Вей е съвсем в безсъзнание на болнично легло, един от първите случаи на пандемията на ковид, която от този момент сковава страните по света, заразявайки близо 800 милиона души и убивайки 38 хиляди души.

След като в началото посещава локалната клиника на 11 декември, където й бият инжекция, госпожа Вей търси второ мнение в Единадесетата болница на Ухан, тъй като продължава да се усеща болна.

"Лекарят в Единадесетата болница не можа да разбере какво не е наред с мен и ми даде хапчета ", споделя тя, само че още веднъж не съумяват да й оказват помощ и тя се връща в клиниката, с цел да изиска още инжекции.

"Вече се усещах доста по-зле ", споделя госпожа Уей. "Нямах сила ".

Накрая, на 16 декември, тя се насочва към една от най-големите лечебни заведения в града - болничното заведение Ухан Юниън, за инспекция. Там доктор разказа заболяването й като "безмилостна " и й оповестява, че няколко други хора, посетили пазара, към този момент имат сходни признаци.

Най-сетне дамата е сложена под карантина в края на декември, откакто лекарите откриват връзката сред тежките респираторни болести и "мокрия " пазар.

Според изказване на общинската здравна комисия в Ухан от 31 декември госпожа Вей е един от първите 27 пациенти с диагноза COVID-19 и един от 24-те случая, които имат директна връзка с пазара в Ухан.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР