Проф. Тодор Кантарджиев ще получава близо 50 000 лева на

...
Проф. Тодор Кантарджиев ще получава близо 50 000 лева на
Коментари Харесай

Кантарджиев ще взима по 50 000 лева от общината

Проф. Тодор Кантарджиев ще получава близо 50 000 лв. на година от Столична община на новата си позиция, която зае след пенсионирането си като шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания, разкри източник на Lupa.bg.

Професорът се е спазарил с кмета Йорданка да съветва общинската власт по „ ваксинацониня развой ” против ковид против месечна заплата от 3000 лв.. Като държавен чиновник, обаче, медикът ще получава 4 пъти в годината в допълнение материално стимулиране (ДМС) в размер на до 80% от заплатата.

Излиза, че с спомагателните 2400 лв., получавани всяко тримесечие, заплатата на проф. Тодор Кантарджиев ще набъбне до 46 000 лева

Наскоро Lupa.bg разкри, че 65-годишният лекар има спестявания за 600 000 лв..

Професор доктор Тодор Веселов Кантарджиев е роден в София на 24 декември 1955 година. Завършва Медицинска Академия София през 1981 година, като доктор. От 1981 до 1982 година работи в Белово, от 1982 година е теоретичен помощник в катедра Военна епидемиология и хигиена на ВМА.

От 1988 година е в НЦЗПБ, поредно е управлявал лабораторен бранш, лаборатория, обединена лаборатория и от 1992 година – Отдел микробиология. През 1986 година придобива компетентност Микробиология, през 2001 година придобива компетентност Клинична имунология и през 2004 година компетентност Епидемиология на инфекциозните заболявания. Доктор по медицина е от 1991 с дисертация на тематика „ Имунологични способи за диагностика на систематичната кандидоза “. Доктор на медицинските науки е от 2008 година на тематика ”Проучвания върху етиологичната диагностика и етиотропната терапия на микозите в България ”.

В фамилията на професора медицината не е просто специалност, а традиция. Синът му доктор Весел Кантарджиев сякаш е нямал огромен избор по отношение на кариерния си път, тъй като и майка му също е доктор, както и двамата му дядовци. Бащата на проф. Кантарджиев е бил бактериолог.

За страдание, почива млад и не съумява да види сина си по какъв начин се дипломира. И то с цели три специалности – микробиология, епидемиология на инфекциозните заболявания и клинична имунология. Професорът има магистърска степен по здравен мениджмънт и е специализирал в влиятелни институти в Германия и Англия.

Инфо: lupa

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР