Първите състезания за трансджендъри от Световната купа по плуване няма

...
Първите състезания за трансджендъри от Световната купа по плуване няма
Коментари Харесай

Капризи: Трансджендърите не искат да плуват, ако се състезават помежду си

Първите надпревари за трансджендъри от Световната купа по плуване няма да се състоят, защото няма искащи да вземат участие.

През предходната година Международната федерация по плувни спортове World Aquantics реши противоречивия проблем, като отдели трансджендърите в обособена категория и им забрани да вземат участие при дамите поради нечестното им преимущество.

През този месец трябваше да се проведат първите дисциплини от новата категория - на 50 и 100 метра, като хазаин е Световната купа в Берлин.

Изглежда обаче, че трансджендър плувците не желаят да вземат участие в надпревари между тях.

" Регистрацията за международната купа по плувни спортове в Берлин завърши и можем да потвърдим, че нямаме получени поръчки за присъединяване в новата открита категория. Работната група ще продължи проучването на въпроса за бъдещи надпревари ", оповестяват от World Aquatics и прибавят, че имат намерение да вкарат категорията в Мастърс конкуренциите.

Промените в Световната купа бяха наложителни след редица кавги, подбудени най-много от присъединяване на трайнсджендъра Лиа Томас (на снимката). Той/тя стана първенец на Съединени американски щати при дамите (преди това в мъжките надпревари отбелязваше посредствени резултати) и това породи вълна от неодобрение измежду съперничките му.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР