Първите резултати от EXIT POLL след предсрочните парламентарни избори, проведени

...
Първите резултати от EXIT POLL след предсрочните парламентарни избори, проведени
Коментари Харесай

България избра: Първи резултати от EXIT POLL

Първите резултати от EXIT POLL след предварителните парламентарни избори, извършени през днешния ден, демонстрират близки резултати за първо и второ място. Оспорвана е и борбата за третото място.

Както е по регламента на ЦИК медиите през целия ден нямаха право да демонстрират планирани резултати. В 20.00 ч. излязоха и резултатите от EXIT POLL*, които демонстрират подреждането на партиите (бел. ред. тук не са включени гласовете от секциите в чужбина).

Ето и цифрите от „ Галъп Интернешънъл ” за NOVA:

Според EXIT POLL на социологическата организация резултатът на ПП-ДБ е 25,3%, а на ГЕРБ-СДС - 24,7 на 100. Следват „ Възраждане ” с 14,2% от гласовете и Движение за права и свободи с 13,1%.

На пета позиция остава Българска социалистическа партия, съгласно данните на " Галъп ". Те се радват на поддръжката на 9,9% от отишлите до урните.

Има Такъв Народ също влизат в идващото Народно заседание с гласовете на 4,0% от имащите право на избор, сочат данните на организацията от exit poll.

Под бариерата остават партията на Стефан Янев „ Български напредък ” (2,7%) и „ Левицата ” (2,4%).

С „ Не поддържам никого ” през днешния ден са дали своят вот 3,8 на 100 от гласоподавателите.

Избирателната интензивност към 19.00 ч. е 35,1%.

Ето и цифрите от „ Тренд ” за NOVA:

Според изследването на организация „ Тренд ”, поръчано и финансирано от NOVA, резултатът на ПП-ДБ е 26,9% от гласовете, а ГЕРБ-СДС са с 26,7%.

Сериозна борба има и за третата позиция: " Възраждане ” са с 12,9%, Движение за права и свободи с 12,4 на 100. За Българска социалистическа партия са дали своят вот 10,5%.

На ръба на 4-процентната преграда е „ ИТН ” с 3,9% сочат данните от exit poll.

Под линия остават „ Български напредък ” с 2,3% и„ Левицата " с 2,2%.

Опцията „ Не поддържам никого ” са избрали 3,9 на 100 от отишлите до урните.

Според данните на „ Тренд ” към 19.00 ч. изборната интензивност е 35,1%.

*EXIT POLL е допитване до гласоподавателите за техния избор незабавно откакто те изоставен изборните секции. Тези експресни изследвания се вършат нормално от наети от медиите социологически организации, с цел да бъдат получени ранни индикации за развоя на резултатите в изборния ден.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР