Първи снимки: Специален модел в червено с акценти в черно Препратка

...
Първи снимки: Специален модел в червено с акценти в черно
Препратка
Коментари Харесай

Opel празнува 40-годишния юбилей на Corsa с лимитирана серия

Първи фотоси: Специален модел в алено с акценти в черно
Препратка към историята: Интерпретация на тапицерията на седалките на Corsa A
От 0001 до 1982: Всеки автомобил има неповторим етикет с номер
Шест генерации триумф: 14 милиона продадени Corsa, създадени за 40 години

Когато първият Opel Corsa слиза от поточната линия през 1982 година, той отваря първата глава от дългогодишна история на триумфа на този модел. Днес, 40 години по-късно и след шест генерации Corsa, повече от 14 милиона автомобила са напуснали заводите на марката; ползата и търсенето на най-продаваната дребна кола е толкоз високо, колкото постоянно е било, изключително за напълно електрическата Corsa-e. Opel ще отпразнува юбилея със специфичния модел „ Corsa 40 години “, който ще стартира да се продава през идващите седмици на определени пазари в Европа. Днес немският авто производител показа първите фотоси на Corsa.

Лимитираната серия – Opel ще създаде единствено 1982 бройки – идва с нов цвят на каросерията, наименуван „ Rekord Red “, който припомня на аленото, употребявано при истинската Corsa A. Контрастът се акцентира от черния покрив и черни детайли като емблемата на Opel Blitz, дръжката на задната врата и централно разположения знак Corsa. 17-инчови алуминиеви джанти в лъскаво черно с акценти в матово сиво акцентират динамичния външен тип.

Интериорът на юбилейния „ Opel Corsa 40 години “ не е единствено носталгична отпратка към предишното, само че и доста съвременен. Той е моден, тъкмо какъвто е този на първото потомство на модела, изключително със актуалната интерпретация на истинския принт на седалките вид каре „ тартан “. Феновете и притежателите на автомобила, които се интересуват от фешън аксесоари, ще могат да закупят карирани маркови чорапи от електронния магазин на марката.

Баджът обозначаващ лимитираната серия на колите е неповторим. Всяка „ Corsa 40 години “ ще има личен етикет с номера от 0001 до 1982, ситуиран върху черния фон на арматурното табло от страната на пасажера.

Освен атрактивния външен тип, като всяка Corsa, специфичният модел предлага голям брой функционалности осигуряващи комфорт и сигурност като стандарт за пътуващите. Списъкът варира от мултимедийно радио (съвместимо с Apple CarPlay и Android Auto) и LED фарове до електронни системи за подкрепяне на лидера, като предизвестие за челен конфликт с автоматизирано спешно прекъсване и различаване на пешеходци.

Opel Corsa е най-продаваният дребен автомобил на немския пазар. През месец май Corsa-e също оглави продажбите измежду всички акумулаторни електрически коли в Германия.

*Източник: www.opel.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР