Първи случай на вирусен менингит е регистриран в Монтанско. Той

...
Първи случай на вирусен менингит е регистриран в Монтанско. Той
Коментари Харесай

Първи случай на вирусен менингит в Монтанско

Първи случай на вирусен менингит е регистриран в Монтанско. Той е открит при 14-годишно дете от град Лом. В момента то е дехоспитализирано, в положително положение. Взети са всички нужни противоепидемични ограничения. Това сподели в ефира на Елена Тодорова, основен контрольор в РЗИ-Монтана.

„ В момента се прави наблюдаване на контактните деца в класа ”, добави тя. Тодорова посочи, че заболяването се популяризира по въздушно-капков път, а в случай че се касае за ентеровирус - по фекално-орален. Няма потвърден извършител на болестта.

След клиничното излекуване детето може да се върне назад в учебно заведение.  

„ На територията на област Монтана разпространяването на грип и остри респираторни болести е на ниско равнище. Регистрираната заболеваемост е 106 на 10 000 души население. Няма потвърдени грипни вируси ", добави Елена Тодорова. И сподели, че ползата към грипните ваксини е по-голям спрямо минали години.

По отношение на ограниченията, свързани с разпространяването на морбили, тя посочи, че на всички общопрактикуващи лекари е разпоредено да издирят неимунизираните деца.

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР