Първи при президента в рамките на консултациите се явиха от

...
Първи при президента в рамките на консултациите се явиха от
Коментари Харесай

Радев на консултацията с Петков: Липсата на дългосрочен договор за доставка на газ вещае студена зима и колапс за бизнеса

Първи при президента в границите на консултациите се явиха от „ Продължаваме промяната ”. Радев разгласи, че диалозите целят да оползотворят последната вяра за образуване на кабинет в границите на сегашния парламент.

„ Явно след прокараните нови червени линии това не е лека задача, само че политиците и в Народното събрание, и в държавното управление са там по волята на българските жители, които чакат разговор, взаимни отстъпки, усилена работа, тъй че да се вземат решение техните проблеми, които в изискванията на световна рецесия порастват с всеки един ден ”, добави Радев.

Той акцентира, че завишаващите се цени, изключително на горивата, плюс инфлацията вършат живота все по-труден.

„ Липсата на дълготраен контракт за доставка на газ вещае студена зима и колапс за бизнеса. Пътищата могат да останат без поддръжка, още не сме емитирали 8,5 милиарда дълг според Закона за бюджета. Много от законите в Плана за възобновяване не са импортирани в Народно събрание ”, изясни президентът.

„ Трябва ни не договорка за ново държавно управление, а дейно ръководство със стратегичеки небосвод, което да извърши всички промени. Има ли съгласно вас 47-ото Народно заседание капацитет да излъчи ръководство, което да се гради на правила, а не на пазарлък ”, попита той.

Премиерът в оставка Кирил Петков не отговори, а стартира с хвалбите за държавното управление в стопански проект:

„ Ние осъзнаваме виновната позиция, в която сме. Уверявам ви, че част от най-страшните сюжети, които се чертаят от политическите анализатори, са и за вкарване на спомагателен боязън в обществото, тъй като азерският газ потече, и ще е на 1/3 от цената на досегашните снабдители. От през вчерашния ден индустриалното ни произвеждане е с цялостен връх в Европейски Съюз. Да, има и инфлация, само че тя е привнесена извън. На фона на всички тези рецесии държавното управление се оправя доста добре, само че ние осъзнаваме, че политическа рецесия в този момент би трябвало да се избегне непременно. Ние сме тук да заявим, че ще бъдем оптимално диалогични и ще създадем всичко допустимо да има България работещ парламент и работещо държавно управление. Единственото, на което не сме подготвени, е да дадем всички средства на шепа хора, които действително да ограбят популацията ”, съобщи той.

Петков съобщи, че чака с неспокойствие на кого ще бъде даден мандатът, само че в случай че е при техни настоящи съдружни сътрудници били отворени за диалози и диалогичност. Политическа партия били подготвени на договаряния с всички депутати от всички партии, които не са подвластни./Tribune.bg
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР