Първата спирка е Лондон. На 10 юли американският лидер ще

...
Първата спирка е Лондон. На 10 юли американският лидер ще
Коментари Харесай

Джо Байдън с нова европейска обиколка в три страни

Първата спирка е Лондон. На 10 юли американският водач ще бъде признат от английския крал Чарлз Трети в замъка Уинздор . Това ще бъде първа среща на Байдън и Чарлз след коронацията на монарха. Амеликанският президент не участва на коронацията на Чарлз през май, само че брачната половинка му и внучката им бяха на събитието.

Предвидена е и среща с премиера Риши Сунак . През юни английският министър-председател се срещна с Байдън във Вашингтон, където двамата водачи разискаха Украйна, стопанската система след Брекзит и плюсовете и минусите на изкуствения разсъдък. От Белия дом обявиха, че идната среща " ще укрепят околните връзки сред двете народи ". 

От Даунинг стрийт оповестиха, че детайлностите за визитата ще бъдат оповестени скоро. По-рано тази година Байдън бе в Белфаст за отбелязване на 25-ата годишнина от мирното съглашение от Разпети петък, където се срещна за малко със Сунак.

На 11 и 12 юли Джо Байдън ще взе участие в срещата на върха на НАТО във Вилнюс с фокус върху войната в Украйна .

На 13 юли американският президент отпътува за Хелзинки, с цел да означи влизането на скандинавската страна в 31-членния боен съюз през април. Предвидени са съвещания с водачи от Северните страни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР