Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова ще

...
Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова ще
Коментари Харесай

Виктория Томова стартира на Australian Open 2024 в понеделник рано сутрин

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова ще изиграе първия си дуел на Australian Open 2024 в понеделник (15 януари), стана ясно, откакто уредниците разгласиха програмата за първите два дни от конкуренцията, която за пръв ще започва в неделя (14 януари).

Жребият отреди на старта на главната скица Томова да се изправи против представителката на Съединени американски щати Кайла Дей. Любопитното е, че двете играха още веднъж една против друга единствено преди няколко дни в откриващия кръг на квалификациите на шампионата в Хобарт, където българката се наложи след поврат - 3:6, 6:0, 6:3.

Впоследствие 28-годишната софиянка не съумя да влезе в главната скица след загуба от полякинята Магдалена Фрех, само че въпреки всичко получи право да се включи в същинската фаза на надпреварата като " щастлива губеща ". Българката се възползва по превъзходен метод от получения късмет и записа две хубави победи по пътя към своя дебютен четвъртфинал на твърди кортове в конкуренция от WTA тура.

Доброто показване на Вики в Хобарт сигурно ще ѝ вдъхне убеденост за идния първи шампионат от Големия шлем за акцията - Australian Open, където тя ще взе участие за четвърти път в главната скица, като българката към момента чака първата си победа в " Мелбърн Парк " отвън триумфите, която тя има на сметката си от присъединяване в квалификациите.

Срещата от първия кръг на сингъл при дамите сред Виктория Томова и Кайла Дей ще открие програмата в понеделник (15 януари) на Корт №6 и ще стартира в 2:00 часа сутринта българско време.

България ще има още един представител в главната скица на Australian Open 2024 в лицето на Григор Димитров, който ще играе на сингъл при мъжете. Съперник на първенеца от Бризбейн през предходната седмица на старта ще бъде унгарецът Мартон Фучович, а мачът ще бъде изигран във вторник (16 януари).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР