Първата партида устройства Huawei с операционната система Hongmeng може да

...
Първата партида устройства Huawei с операционната система Hongmeng може да
Коментари Харесай

Huawei пуска смартфон с HongMeng OS до края на годината

Първата партида устройства Huawei с операционната система Hongmeng може да бъде пусната тази година. Пускането на това устройство освен може да помогне на компанията да се възвърне от възбраната за търговия, само че и този ход би могъл в допълнение да затвърди компанията като една от водещите международни компании за смарт телефони.

Пускането на смарт телефон, захранван от Hongmeng, ще значи значима стъпка за китайския Huawei – вторият по доставки производител на смарт телефони в света, защото дейностите на държавното управление на Съединени американски щати заплашват достъпа му до операционната система Android на Гугъл.

Устройството ще бъде на цена към 2000 юана (288 долара), заяви в неделя Global Times, базирайки се на неназовани източници. Това ще сложи устройството в ниския ценови сегмент на пазара на смарт телефони.

Huawei не разяснява тематиката пред Ройтерс. Преди това ръководителите на Huawei описаха Hongmeng като операционна система, предопределена за артикули, свързани с интернет на нещата. През предишния месец компанията съобщи, че първите огромни устройства, задвижвани от Hongmeng, ще бъдат нейната идна линия смарт тв приемници с марка Honor.

Лидерите на компанията обществено омаловажават опцията софтуерът да може да зарежда смарт телефони. През предходната седмица на събитие, обявяващо резултатите на компанията за първата половина на 2019 година, ръководителят на Huawei Лиан Хуа съобщи, че компанията избира да употребява операционната система Android на Гугъл за своите мобилни устройства и уточни Hongmeng като част от „ дълготрайната тактика на Huawei “.

Huawei е в центъра на геополитическото напрежение сред Съединените щати и Китай от май, когато президентът Доналд Тръмп сложи компанията в „ лист на субектите “, което в действителност попречва американските снабдители да продават на каквото и да е било на компанията от Шънджън без особено позволение. Тръмп даде знак, че глобите ще бъдат облекчени, макар че детайлностите за това остават нищожни. Ако разпоредбите продължат да се ползват, Huawei може евентуално да загуби достъп до постоянни актуализации за Android.

Приходите на Huawei през първата половина на 2019 година набъбнаха с 23%, частично заради мощното вътрешно търсене на мобилните ѝ телефони. Докато продажбите на смарт телефони в чужбина се двоумят, доставките в Китай са се нараснали с 31% по отношение на миналата година през тримесечието до края на юни, излиза наяве от компанията за пазарни изследвания Canalys, представени от Инвестор.бг.

Анализаторите приписват постоянното показване вкъщи частично на високото качество на устройствата, които от дълго време водят на китайския пазар за телефони от висок клас с Android, а частично и поради патриотизма измежду потребителите.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР