Официално е - нацията ще се отправи към урните след

...
Официално е - нацията ще се отправи към урните след
Коментари Харесай

Решаващата роля на крал Чарлз в предсрочните общи избори - въпреки че той няма да гласува

Официално е - нацията ще се насочи към урните след няколко седмици, откакто министър председателят Риши Сунак разгласи предварителни общи избори.

След часове на интензивни спекулации през днешния ден гласуването беше доказано за 4 юли, като политическите партии към този момент се приготвят за своите акции за общи избори. Въпреки това, един човек, който несъмнено няма да отиде в изборната секция, е крал Чарлз - макар че той ще играе решаваща роля в изборния развой.

Първата работа на монарха в процеса към този момент е приключена защото господин Сунак удостовери, че е разговарял с монарха, с цел да изиска позволение за разформироване на Народното събрание, с което той се съгласи. След като Народното събрание бъде разхлабен, предизборната акция публично ще стартира. Разбира се, кралят е строго политически безпристрастен, тъй че няма да взе участие в акцията по никакъв метод.

Що се отнася до деня на изборите, 4 юли, кралят няма да гласоподава. Истината е, че монархът може да гласоподава и е в границите на правото си да излезе и да си каже д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР