Първата олимпийска шампионка за България в женския бокс Стойка Кръстева

...
Първата олимпийска шампионка за България в женския бокс Стойка Кръстева
Коментари Харесай

Стойка Кръстева: Имаме потенциал за още по-силни резултати |

Първата олимпийска шампионка за България в женския бокс Стойка Кръстева направи своята оценка за изминаващата 2021 година. Златната медалистка от Токио приказва за уеб страницата на БФ Бокс по отношение на постигнатия неоспорим триумф, ролята на треньор в „ Локомотив ” София, идната гала за Спортист на годината, както и навлизащото младо потомство.

Стойче, малко преди края на годината, каква е твоята равносметка за 2021-ва?

- Смятам, че като цяло боксът записва доста добра година. Винаги може повече, само че се надявам, че това е един подтик за идващите години, които да са все по-добри. Вижда се, че изпод също има гении, както при младежите, по този начин и при девойките, които се трудят, тъй че няма да е изненада занапред да реализираме още по-големи триумфи.

Поотминаха ли страстите след Игрите в Токио?

- Да, може да се каже. Радвам се, че по този начин се получиха нещата, тъй като това е реализацията на един дълготраен труд. Зад него стоят извънредно доста хора, които са в сянка. Аз съм щастлива най-много, че трудът на всички ни се възнагради.

Декември месец е интервал на награди. Със сигурност първо място в класацията на Спортист на годината ще е изцяло справедливо, само че ти какво очакваш?

- Ако кажа, че не се надявам, ще излъжа. Всеки един състезател желае да бъде оценен и приет от хората. За мен ще бъде голяма наслада и чест, в случай че стана Спортист на годината. Това ще бъде прелестен свършек за мен, тъй като аз към този момент завърших спортна активност. Олимпийският орден бе единственото, което ми липсваше, а това ще бъде допълнение в цялостната картина на моята кариера

Свикваш ли към този момент с главната роля на треньор?

- Може да се каже, че съм привикнала с нея, тъй като преди да се завърна и да вземам участие на Олимпийските игри, аз към този момент се занимавах главно с треньорска активност. За мен това е голямо наслаждение, изключително като видя най-после насладата в очите на децата и техните страсти, тъй като знам, че съм съдействала за това благополучие. Не мога да ги сравня тези неща.

Виждат се и резултатите. „ Локомотив ” реализира много съществени триумфи при подрастващите.

- Винаги може и повече. Идеята е всяко едно дете да се развива оптимално за себе си, тъй като това е самостоятелен спорт. Освен отборните трофеи, гледаме и самостоятелното развиване на децата. Останахме втори при дамите и при девойките, тъй като в първия кръг не постигнахме търсените резултати. Но на последните надпревари всяка една от девойките извоюва първо място и това ме радва, тъй като на първо място споделям, че е значимо развиването на децата, а не толкоз дали ще сме екипен първенец.

Потенциалът налице ли е?

- Смятам, че да. Няма по какъв начин да не разпознаваем от старшата възраст Радо Росенов, Уилиам Чолов и Дани Кирилов, които влизат в този момент при мъжете. Надявам се по-бързо да се приспособяват, тъй като този преход е много сложен, до момента в който си намерят място в категориите. При девойките също имаме капацитет и до няколко години те също ще пернат внезапно напред. Вярвам, че и женският ни бокс ще бъде на високо равнище.

Какво си пожелаваш?

- Преди всичко да сме здрави и да бъдем малко по-добри хора. За страдание ми се коства, че напоследък злобата някак надвива. Нека да се обединим и да си оказваме помощ, с цел да може българският спорт да върви напред и нагоре. Трябва ни един подтик, тъй като не може да вървим единствено надолу. Обединението прави силата и аз имам вяра в това. Труд и ограничения, до момента в който реализираме резултати. Имаме задоволително надарени деца, които желаят да се потвърждават, треньори, на които им се работи. Имаме и прелестно управление, което поддържа хората, които желаят да работят и да се развиват. Така че нещата ще си дойдат на мястото. Аз съм прелестен образец в тази посока.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР