Кирил Милов спечели сребърен медал на световното първенство по борба

...
Кирил Милов спечели сребърен медал на световното първенство по борба
Коментари Харесай

Кирил Милов не успя да грабне световната титла - Бойни

Кирил Милов завоюва сребърен орден на международното състезание по битка в сръбската столица Белград, откакто отстъпи на живата легенда Артур Алексанян във финала на 97 кг типичен жанр.

Арменецът, олимпийски златен медалист от Рио, вицешампион от Токио, четирикратен международен и петкратен европейски отличник, завоюва първата точка при сутерен при започване на битката. Той обаче добави още четири от две придвижвания и поведе с 5:0 против българския национал, а разликата се резервира до почивката.

Милов, за който това е второ сребро от международни финали, отговори единствено с една точка през втората част и загуби с 1:5.

Отличието е извънредно за българина, който единствено преди няколко дни загуби своя татко, напомня ютуб каналът Спортната джунгла.

„ Допуснах две неточности в сутерен. Те ми костваха срещата. Тактиката ми беше да не му разреша да ме придвижи - сподели пред Българска национална телевизия Милов. - Това е най-хубавата му офанзива. Тренирах, само че може би не задоволително. Надявам се отсега нататък да стъпя на най-високия международен връх, а за какво не на олимпийския. Аз съм един от най-хубавите.

Знам си опциите. Може би късмет, разконцентрирах се и това ми костваше финала. Няма състезател, който да не е благополучен да се качи на почетна стълбичка. Има отчаяние, тъй като бях пристигнал за купа. Най-важното са олимпийските игри. Във втората част се бях доста изморил. Не ми стигна малко мощ, с цел да го повдигна.

Надявам се да взема реванш на олимпиадата. Всички българи имаха вяра в мен. Казваха ми, че ще стана първи. Но в този момент съм двойно по-мотивиран. Когато упражняваме, резултатите ще дойдат. Човек е огромен, колкото са огромни фантазиите. Трябва да се трудиш, с цел да сбъднеш фантазиите. “

Утре България има още един финалист, откакто Едмонд Назарян стигна до финала на 60 кг типичен жанр. Схватката против Жоламан Шаршенбеков от Киргизстан ще стартира след 20 часа българско време.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР