Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров откри сезона си

...
Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров откри сезона си
Коментари Харесай

Григор ще играе на демо турнир преди Australian Open

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров откри сезона си с присъединяване на отборното смесено съревнование United Cup, където бе в ролята на играещ капитан. Хасковлията позволи загуба в извънредно оспорван дуел против Стефанос Циципас, приключил с тайбрек в решителния трети сет, само че в конфликта против отбора на Белгия най-хубавият ни тенисист наложи волята си над Давид Гофен, постигайки безапелационен двусетов триумф.

Следващата публична конкуренция в календара на родния ни представител е Откритото състезание на Австралия (16-29 януари), само че преди този момент нашето момче ще се включи в демонстративния шампионат Kooyong Classic, който се организира по традиция всяка година в Мелбърн няколко дни преди началото на първата конкуренция от Шлема за годината. През сегашния сезон надпреварата ще се състои от 10 до 12 януари и още веднъж ще събере някои от най-изявените тенисисти в света.

Това ще бъде едвам второ присъединяване на българина в конкуренцията, като първата му и единствена поява там датира от 2020 година В листата с участници е и международният №1 Карлос Алкарас, за който това се обрисува да бъде единственото място, на което ще го забележим в игра преди Аустрелиън Оупън. Останалите състезатели, декларирали присъединяване в демонстративното събитие, са Яник Синер, Франсис Тиафо, Тейлър Фриц, Анди Мъри, Алекс де Минор, Марин Чилич, Борна Чорич и Йошихито Нишиока.

tennis.bg

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР