Първата дама на Украйна Олена Зеленска ще говори днес пред

...
Първата дама на Украйна Олена Зеленска ще говори днес пред
Коментари Харесай

СНИМКИ Жената на Зеленски посрещнаха като рок звезда в Белия дом, ще говори пред Конгреса

Първата дама на Украйна Олена Зеленска ще приказва през днешния ден пред Конгреса на Съединени американски щати. Зеленска беше посрещната през вчерашния ден в Белия дом от президента на Съединени американски щати Джо Байдън с букет и от първата дама Джил Байдън с прегръдка, съобщи Ройтерс. Двете първи дами и делегациите от двете страни организираха среща в Синята стая в Белия дом.

Джил Байдън към този момент се е срещала със Зеленска по време на своя изненадваща аудиенция в Украйна, където посети учебно заведение, в което се бяха подслонили украински бежанци.

" Когато се върнах, едно от нещата, които споделих, беше, че не можеш да отидеш във военна зона и да се върнеш, без да усещаш тъгата и болката на хората ", сподели Джил Байдън при започване на тяхната среща. Тя добави, че е разискала с екипа си по какъв начин може да се помогне за обезпечаване на лекуване на психологичното здраве на майки и деца, които са станали жертва на зверства.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че чака " обилни резултати " от срещите на брачната половинка му във Вашингтон. Нейните задания са да увеличи поддръжката за Украйна в Съединени американски щати, да завоюва спомагателна поддръжка за " отбрана на народа от съветския гнет " и да ускори филантропичната помощ, сподели той във вечерното си видеообръщение.

Зеленски съобщи, че изявлението пред Конгреса ще е значимо и добави, че " мощно " има вяра, че то " ще бъде чуто от хората, които дават отговор за вземането на решенията във Съединени американски щати ".



Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР