Първа българска компания се сдоби днес с изцяло електрически камион

...
Първа българска компания се сдоби днес с изцяло електрически камион
Коментари Харесай

Първи електрически камион Volvo - поръчан от български предприемач

Първа българска компания се снабди през днешния ден с напълно електрически камион на Volvo. Калин Стойчев, притежател на " Финес-2 ", през днешния ден получи ключа на Volvo FE Electric 6x2. С него компанията ще дистрибутира месо и месни артикули от Димитровград до София - с нулеви емисии и за по-малко пари.

" Вярвам в технологията и електромобилността през цялото време. Непрекъснато уголемявам използването на сила от възобновими източници, както в индустриалната си активност, по този начин и за мрежата от зарядни станции, която е най-бързата зарядна мрежа в България, и по проект би трябвало да надвиши 100 местоположения през идната година ", разяснява Стойчев.

Преди връчването на огромния алегоричен ключ - и синя звезда поради доверието в една сериозна инвестиция - Volvo Truck представи своята визия за бъдеще на товарния превоз с нулеви излъчвания. 

На събитието участваха посланичката на Швеция Катарина Рангнит, зам.-министърът на превоза Николай Найденов, представители на българския бизнес и медиите.

" За мен е наслаждение да представям тук Волво и шведската промишленост като цяло. Електрификацията е единственият път напред, единствения метод да осъществим задачите на Европейски Съюз - 55% понижаване на излъчванията до 2035-та, разяснява Нейно превъзходителство Катарина Рангнит. - Естествено е да искаш да си част от нововъведението, а не последния, който се включва към нея. "

Така излиза и по-евтино, добави тя.

" В сегашния миг имаме растеж на автомобилните транспорти, те са част от замърсяването, по тази причина и подкрепяме решението на Volvo да навлезе на българския пазар ", означи пък зам.-министърът Найденов.

В момента Volvo Trucks, подразделението за камиони на шведския авто тръст, има над 1 милион камиона в придвижване, разкри шефът на " Волво Груп България " Фредрик Олсон. Производство е налице в 12 страни, компанията държи 32% от пазара в Европа. И камионите им с типичен мотори са измежду най-икономичните в сектора.
 Различните модели електрокамиони на Volvo.
А когато става дума за електрическите камиони, там Volvo е неоспорим водач - с цели 6 разнообразни модела, компанията работи интензивно да даде всички варианти за бизнеса, който има куража и средствата да мине към електрически автомобили. 

" До 2030 година 50% от камионите, които Volvo ще продава, ще са напълно електрически ", означи Олсон.

Първият електрически Volvo камион у нас е с два електрически мотора, с обща мощ от 225 кВт или 306 к.с. Има трансмисия с две скорости и оптимален въртящ миг от 800 Нм. Захранен е от четири акумулатори, ситуирани от двете страни на шасито, с потенциал от 375 кВч. Товароносимостта е 26 тона, а пробегът е 500 км с едно зареждане - най-малко на хартия, това зависи доста от товара, пътя и водача.

То ще се прави в една от 70-те бързи зарядни станции на " Финес-2 "  - Fines Charging - с мощ от 120 до 300 кВт, ситуирани на стратегически местоположения по главните транспортни коридори в страната.

" Volvo Trucks България има ясни и амбициозни цели за стабилно развиване и превоз без въглеродни излъчвания, и сме извънредно щастливи да имаме нашата „ бяла лястовица “ в лицето на компания Финес-2, с която споделяме общи полезности и визия за бъдещето. Това е една доста добра първа крачка в посока на дългогодишно партньорство “, споделя Иван Зънзов, шеф продажби нови и използвани камиони Volvo.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР