Партньори в пълния смисъл“: ПП-ДБ и ГЕРБ правят коалицияПродължаваме Промяната“

...
Партньори в пълния смисъл“: ПП-ДБ и ГЕРБ правят коалицияПродължаваме Промяната“
Коментари Харесай

Вечерни новини: ПП-ДБ и ГЕРБ правят коалиция; Бизнесът настоява за енергийни компенсации

„ Партньори в цялостния смисъл “: ПП-ДБ и ГЕРБ вършат коалиция
„ Продължаваме Промяната “ и „ Демократична България “ ще се коалират с ГЕРБ и си слагат период за ръководство на страната от най-малко 18 месеца, само че може и повече. Това разгласи кандидат-премиерът на Политическа партия – Демократична България проф. Николай Денков, който дружно с кандидат-премиера на ГЕРБ Мария Габриел дадоха общ брифинг, на който оповестиха общото си ръководство. Коалиционният кабинет ще бъде образуван в границите на втория мандат.
Борисов: Направихме огромна крачка обратно
Направихме огромна крачка обратно. Отстъпихме, не се инатихме. Нещо, което сме си завоювали като първа политическа мощ. Мария Габриел отиде и върна мандата, с цел да има постоянно държавно управление, подкрепяно от нашите евроатлантически сътрудници. Това съобщи Бойко Борисов в първия си коментар, след решението ГЕРБ и ПП-ДБ да ръководят заедно с министър председател на ротационен принцип.
Мария Габриел върна празна досието на президента
Кандидат-премиерът на ГЕРБ Мария Габриел върна несбъднат мандата на президента Румен Радев за сформиране на държавно управление. Това се случи минути, откакто стана ясно, че двете най-големи политически сили са се разбрали да ръководят дружно. Габриел въобще не показа номинации за министри, както се очакваше допреди няколко дни.
Има Такъв Народ се отхвърли да поддържа ГЕРБ
„ ИТН “ се отхвърли да поддържа първия мандат на ГЕРБ с държавно управление отпред с Мария Габриел. Това разгласи късно нощес водачът на партията Слави Трифонов във Фейсбук профила си.
Въпреки по-ниските цени на тока бизнесът упорства за обезщетения
Въпреки че има доста намаляване на цените на електрическата енергия на свободния пазар, българският бизнес упорства компенсационната скица да продължи да работи. Всъщност, по силата на решение на 48-ото Народно заседание, признато когато цените бяха към пика си, програмата за обезщетения би трябвало да продължи най-малко до края на годината, само че утвърждението на средствата става с краткосрочни решения на Министерския съвет.
Подкаст | Компаниите в България все по-често употребяват инфлуенсъри за реклама
В подкаста „ Едно мислено “ тази седмица си приказваме с Радостина Христова. Тя като се изключи че е блогър и инфлуенсър, съветва дребни български марки за работа с инфлуенсъри в разнообразни обществени мрежи. Създател е на influencer media, в която се отразяват новостите и трендовете в областта на инфлуенсър маркетинга в България и чужбина. Чуйте диалога, воден от журналиста Габриела Махлелиева, и в нашия канал в Spotify.
Несправедливо е България към момента да е отвън Шенген
Гюнтер Ферхойген е обвързван България, откакто в края на 2022 година стана ръководител на Международния съвещателен съвет на „ Главболгарстрой Холдинг “. Дни преди да дойде в София за дискусия проведена от Американската комерсиална камара в България и “Главболгарстрой ”, той даде извънредно изявление за Built.bg, което препубликуваме.
Националната детска болница към този момент има градоустройствен статут
Националната детска болница, която следва да се построява в кв. Горна Баня, към този момент има градоустройствен статут. Новината за утвърждения Подробен организационен проект на терена оповестиха на конференция служебният здравен министър Асен Меджидиев и районният министър Иван Шишков.
„ Соф Кънект “ построява 22 станции за електрически автомобили на Летище София
Концесионерът на Летище София – „ Соф Кънект “ – прави поръчка за 22 станции за зареждане на електрически автомобили. Те ще се прибавят към към този момент конфигурираните 4 обекта в зоната на летището, оповестява SeeNews, базирайки се на информация от концесионера. Стойността на инвестицията не се прецизира. 
ESGnews отличи ESG водачите в България
За втора поредна година единствената в България медийна ESG платформа ESGnews.bg връчи специфичните си грамоти на фирмите, които са приели идеята „ ESG “ като неизменима част от своята активност. Отличията бяха раздадени по време на интернационалната конференция „ ESGnews & Friends “, проведена от профилираната медия в София Тех Парк.
Мебелната промишленост търси опция да рециклира
Рециклирането на мебели и повторното им потребление в промишлеността към момента е предизвикателство в България. Това разгласи ръководителят на Браншова камара на дървообработващата и мебелната индустрия (БКДМП) по време на конференцията „ ESGnews & Friends “, която се провежда за повторно от единствената към този момент в страната профилирана ESG платформа – ESGnews.bg.
Европа удари Meta с санкция за €1.2 милиарда евро
Американският софтуерен колос Meta бе ударен с рекордна санкция от 1.2 милиарда евро за неспазване на разпоредбите за дискретност на Европейския съюз. Санкцията е наложена от водещия европейски регулатор за поверителността поради прекачване на голям брой персонални данни на европейски консуматори на Фейсбук в Съединените щати, без да ги отбрани задоволително от практиките на Вашингтон за наблюдаване на данни.
Големият съветски бизнес упорства за прекосяване към 6-дневна работна седмица
Руска бизнес асоциация прикани министерството на труда да обмисли прекосяването към шестдневна работна седмица, с цел да могат по-добре да се оправят с следствията от западните наказания, предава Politico, базирайки се на информация от следени от Кремъл медии.
Ford си подсигурява литий за акумулатори с доста нови покупко-продажби
Американският тръст Ford Motor Co разкри в понеделник сключването на няколко нови покупко-продажби за доставка на литий за акумулатори, защото се стреми да извърши задачата си да създаде 2 милиона електрически транспортни средства до 2026 година и да догони оптимално пазарния водач в лицето на Tesla.
Nvidia създаде суперкомпютър със собствен чип
Nvidia Corp съобщи в понеделник, че е работила с английския университет в Бристол за създаване на нов суперкомпютър, употребяващ нов чип на компанията, който ще се конкурира с тези на Intel Corp и Advanced Micro Devices Inc.
Управляващата партия в Гърция печели изборите, само че желае нови
Управляващата в Гърция партия „ Нова народна власт “ реализира съкрушителна победа на парламентарните избори в неделя, само че не съумя да завоюва безусловно болшинство при гласуването, доминирано от рецесията с разноските за живот, скандал с подслушване и яд от най-смъртоносната влакова злополука в страната.
Kaufland регистрира голям интерес към депозирането на пластмасови бутилки
Интересът към депозитната система за преработване на бутилки на Kaufland е голям. Това съобщи Кремена Георгиева, мeниджъp „ Kopпopaтивни ĸoмyниĸaции “ в компанията, по време на конференцията „ ESGnews & Friends “, която се провежда за повторно от единствената към този момент в страната профилирана ESG платформа – ESGnews.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР