Партньори по проекта са AVIVA и Munich Re Британският стартъп

...
Партньори по проекта са AVIVA и Munich Re Британският стартъп
Коментари Харесай

Британски стартъп внедрява Интернет на нещата в имущественото застраховане

Партньори по плана са AVIVA и Munich Re

Британският стартъп Neos промотира план за съвместяване на интернет на нещата (IoT) със застраховките на недвижима благосъстоятелност. Например, наводненията или кражбите могат да бъдат избегнати, в случай че в полицата бъдат включени сензорите за противопожарна сигурност и повреди по водопроводните тръби или оповестителните системи за сигурност.

Партньори по плана са английският осигурител AVIVA и немският презастраховател Munich Re.

Приложението на Neos освен разрешава дистанционно управление на сензорите и камерите, само че и извършва значима за застрахователите задача: предизвестява стопаните за евентуални опасности. Например, известява ги, в случай че са оставили незаключена входната врата или в случай че в дома се появи теч. Така заплахата може да бъде отстранена още преди да се настъпил осигурителен случай. " Нашето виждане е, че би трябвало да се премине от обичайно обезпечаване (заявления и обезщетения) към по-профилактичен модел и технологията може да ни помогне в това ", показва съоснователят на стартъпа Мат Пол. Клиентът получава комплект IoT-устройства, които му се инсталират гратис, а той няма никакъв ангажимент: даже и да не задейства охранителната система, застраховката ще бъде в действие.

От няколко месеца системата е в тестови режим в Лондон и предградията на английската столица. Застрахователната награда, която е калкулирал стартъпът, остава конкурентна, макар спомагателните разноски за IoT — от £15 до £50 месечно. В пакета са включени всички устройства, наблюдаване 24/7 и техническа поддръжка плюс застраховката.

По данни на NTT Data, 77% от застрахователните компании под давлението на потребителите към този момент създават пакети за обезпечаване на недвижими парцели, отчитайки съществуването в тях на умни системи. Според изследване на NTT Data сред над 1000 консуматори и 100 застрахователни компании в Съединени американски щати, към 64% от притежателите на парцели желаят да имат в домовете си умни системи. Това стимулира застрахователите да създават застрахователни пакети с отстъпка за тези клиенти, които имат IoT-системи.
Световната стопанска система е изправена пред нова софтуерна гражданска война, в която " интернет на нещата " оформя иновационен осигурителен пазар. Прогнозите на специалистите са за 20%-ен растеж на пазара на IoT и постигане до размер от $15 трлн. към 2020 година, когато към интернет ще бъдат включени 50 милиарда устройства.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР