Партньорът на свалената вицепрезидентла на Европейския парламент Ева Кайли -

...
Партньорът на свалената вицепрезидентла на Европейския парламент Ева Кайли -
Коментари Харесай

Партньорът на Ева Кайли е направил самопризнания, Кьовеши поиска имунитета ѝ

Партньорът на свалената вицепрезидентла на Европейския парламент Ева Кайли - Франческо Джорджи, е направил признания, оповестяват няколко медии.

Франческо, който също е част от огромния корупционен скандал, разразил се в Екологичен потенциал, е признал, че е част от организация, която Катар и Мароко употребяват, с цел да се намесват в европейските каузи. Данните са на белгийския вестник Le Soir и италианския La Repubblica, които цитират документи от следствието. Версията на Джорджи е, че Кайли не е била наясно с паричните потоци и предназначението им. Италианецът и гъркинята живеят на брачен начала и имат щерка на 22 месеца.

Джорджи е бил помощник в офиса на италианския евродепутат Пиер Антонио Панцери. Сега Франческо Джорджи упреква Панцери, че той е ръководителят на хипотетичната организация. Партньорът не Ева Кайли свежда личната си роля до това да е управлявал пари в брой.

Франческо Джорджи твърди, че двама евродепутати са получили пари от Панцери. На въпрос на Le Soir, юристът на Панцери сподели, че не разполага с такава информация.

В последните дни белгийските управляващи работят усилиено по абсурда с членове на Европарламента. Миналия петък бяха задържани шестима души, двама от които са освободени.

Процесуалният разпит на Ева Кайли се отсрочва за идната седмица.

Смята се, че Антонио Панцери, някогашен евродепутат от Италия и президент на неправителствената организация „ Борба против безнаказаността “., играе централна роля в абсурда. В жилището на 67-годишния мъж са открити 600 000 евро в брой - това е най-голямата сума, открита при обиските досега.

В документите от вътрешното следствие, с които някои медии разполагат, се твърди, че италианецът е оказвал въздействие против възнаграждение върху евродепутатите освен в интерес на Катар, само че и на Мароко. Той е подкупвал европолитици с пари и дарове, с цел да вземат едно или друго политическо или икономическо решение в Европейския парламент.

Пари в брой са открити в дипломатическото куфарче на бащата на Кайли, който по време на ареста се намира дружно със брачната половинка си в Брюксел. Полицията открива у него купюри с банкноти от по 50 евро - също 600 000 евро. В дома на Кайли са открити още 150 хиляди евро.

Разследването стартира още през юли и се води извънредно секретно, преди в края на предходната седмица радикално да разстърси членовете на Европарламента.

Днес против някогашния вицепрезидент на Европейски Съюз Ева Кайли бяха повдигнати нови обвинявания - за машинация със средства от бюджета на Европейски Съюз. Европейската прокуратура в Люксембург, ръководена от Лаура Кьовеши, изиска събаряне на имунитета на Кайли (ПЕС), както и на нейната гръцка колежка Мария Спираки (ЕНП). Искането не е обвързвано с " Катаргейт ", а е по съмнение за " машинация в ущърб на бюджета на Европейски Съюз ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР