Партизаните от Херсон ви следят, те наблюдават вашите движения, вашите

...
Партизаните от Херсон ви следят, те наблюдават вашите движения, вашите
Коментари Харесай

Партизанската война на Украйна: Знаем колко ви е страх!

" Партизаните от Херсон ви наблюдават, те следят вашите придвижвания, вашите бази, вашите оръжейни лагери “, споделя във видеото мъж с маскирано лице и глас, изменен по електронен път. „ Знаем какъв брой се страхувате. Ще продължим да ви колим като прасета. "

В затъмнената стая зад него виси знамето на украинското съпротивително придвижване. На него се вижда логото на тези, които в Украйна са наричани партизани: два един в различен преплетени прави ъгъла на черен декор.

Активност в района на Южна Украйна

„ Партизанското придвижване е много интензивно “, сподели при започване на август по украинската телевизия Наталия Хуменюк, говорителка на украинската войска в южната част на страната. „ Мисля, че в близко бъдеще ще забележим резултати, които демонстрират по какъв начин си сътрудничим. “

В последните седмици и месеци се натрупат значително доказателства за това – изключително в Южна Украйна: в края на юли по украински данни в Мелитопол в централата на кремълската партия „ Единна Русия “ се стигна до детонация, в Херсон бе взривен автомобилът на двама служители на реда, работили за съветските окупационни управляващи. В началото на август – по информация на съветски медии – заместник-шефът на локалната администрация на Нова Каховка в Херсонска област е бил убит покрай дома си.

Това са единствено последните случаи от цяла поредност офанзиви и саботажи, които бойците от съпротивата реализират в окупираните региони съвсем през цялото време на войната. Партизаните евентуално имат присъединяване и в детонациите в съветска военно-въздушна база на полуостров Крим, както твърди неизвестен източник пред „ Ню Йорк Таймс “.

Основни задания

Като партизани биват определяни въоръжените бойци от съпротивата, които незаконно се борят против окупаторите. Но в днешна Украйна понятието има и по-широко значение. Кметът на Мелитопол Иван Фьодоров споделя, че партизаните имат три съществени задания: да унищожават оръжията на съветската войска, да блокират маршрутите за доставки, да предават информации на украинските военни и с акциите си да деморализират окупационните сили. „ Вече виждаме резултати “, добави той.

Украинската опозиция оперира незаконно, само че пък има формален интернет уебсайт на британски и на украински – основан от украинските специфични елементи в символ на поддръжка за тези, „ които желаят да се борят за освобождението на нашата страна и за освобождението ѝ от съветските окупатори “. Със закон на украинските специфични елементи е предоставено да координират съпротивата и да осведомят навреме за акциите на така наречен партизани.

При това не става дума единствено за актове на принуждение. В Херсон от седмици незнайни лица рисуват по публичните здания украински флагове или жълти ленти в символ на опозиция. През отминалите седмици те маркираха местата, в които окупационните управляващи желаят да провеждат референдум за отцепването на района от Украйна, с буквата „ i “. В града непрекъснато се популяризират позиви, на които написа: “Не взимай съветски паспорт, попречи на референдума “, „ Херсон е в Украйна “ или „ Време за отплата “.

Цивилните оказват помощ интензивно

По-често обаче се виждат дребните лентички в цветовете на Украйна, които се популяризират из града или биват връзвани по дървета или парапети. Над 6000 души са се абонирали за канала „ Жълта лента “ в Телеграм, където постоянно се популяризират фотоси от акциите.

Максим от Херсон почнал съпротивителните си акции със свалянето на съветски флагове и образуване на митинги. Но прави и друго – следи напредването на съветските войски и предава информацията на украинската войска – стига до данните с помощта на набавени от интернет данни и фотоси за координатите на съветската военна техника.

По подобен метод работи и Сергей от Бердянск, който по принцип се занимава с изкуство – основал си е мрежа от съидейници, от която събира сведения за придвижването на съветските войски. Самият той обикаля с колело из града и тъй като не му обръщали внимание, имал опция да види какво вършат съветските военни в окупирания град.

В резултат от всичко това руснаците към този момент се боят да излизат по улиците на Херсон, споделят деятелите от съпротивата. Все по-често се случва съветски бойци да бъдат убивани от украински партизани. „ Колкото повече руснаци изчезваха, толкоз повече оръжие получаваха нашите партизани “, изяснява Максим.

Организирана опозиция?

Партизанското придвижване очевидно не поражда непринудено. Още след началото на войната през 2014 година украинските специфични елементи са започнаха да образоват бойци на съпротивата, споделя пред английския „ Гардиън “ Серхий Кузан, ръководител на украинския Център за сигурност и съдействие. Бойците са съставка от украинските отбранителни сили, а техните фамилии са изведени от окупираните региони на по-сигурни места.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР