Партията на властта Единна Русия предлага да се гарантира академичен

...
Партията на властта Единна Русия предлага да се гарантира академичен
Коментари Харесай

Вербуват студенти за войната в Украйна, примамват ги с извинени отсъствия

Партията на властта " Единна Русия " предлага да се подсигурява научен отпуск на студентите, поискали да участват във войната в Украйна, наричана в Русия " специфична военна интервенция ". Предложението се отнася на първо място до курсантите във военните учебни заведения, само че също и за възпитаниците на другите висши учебни заведения.

Изпратени са писма до Министерството на образованието ", съобщи ръководителят на комисията на Думата за младежка Артьом Метелев, представен от Интерфакс. Ако студент отиде на война в сепаратистките Донецка народна република и Луганска народна република на територията на Украйна, отсъствията му от лекции, извършения и изпити ще бъдат извинени, а занятията му ще бъдат отсрочени за по-късно, в случай че се върне, предава " Сега ".

От пролетта на 2022 година даването на научен отпуск за военнослужещи бе прекратено поради нахлуването в Украйна. Войната трябваше да бъде къса, само че се проточи повече от половин година, и по тази причина Метелев прикани да се осигурят гаранции за продължение на образованието.  " Това се отнася както за военнослужещите, които минават образование по време на специфичната военна интервенция, по този начин и за жителите, които желаят да станат доброволци ", заключи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР