Партия Алианс за единство на румънците (АЕР) отправи призив към

...
Партия Алианс за единство на румънците (АЕР) отправи призив към
Коментари Харесай

Румънска партия зове президентите на Румъния и Молдова да обединят двете държави

Партия Алианс за единение на румънците (АЕР) насочи апел към президентите на Румъния и Република Молдова Клаус Йоханис и Мая Санду, както и към двата Народното събрание, да предизвикват " допустимо най-скоро " полемики и договаряния, " с цел да отворят пътя към обединяване на двете страни, населявани главно от румънци ", оповестяват Аджерпрес и Българска телеграфна агенция.

" В подтекста на бруталната експанзия на Русия против Украйна, Румъния има отговорността за отбраната на етническите румънци оттатък границите на север и изток. Най-добрият ангажимент за сигурността и благосъстоянието за жителите на Република Молдова е влизането под чадъра на НАТО и интеграцията в Европейски Съюз посредством обединяване с Румъния. Настоящият подтекст съставлява в същото време мотив за реализирането на един акт на правдивост, в сходство с историята на нашия народ, с нормите на морала и интернационалното право, посредством окончателното връщане на популацията сред Прут и Днестър в рамките на Румъния ", се показва в известие на националистическия алианс.

Според представителите на партията обединяването е " акт в надълбоко благозвучие с духа на европейската структура ", която се базира на съдействие и интеграция за обезпечаването на мира в Европа.

" Тази стъпка би представлявала естествено решение - по немския модел - на разделянето на румънската нация ", твърди още АЕР.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР