Парламентът ще изслуша служебния министър на финансите Росица Велкова относно

...
Парламентът ще изслуша служебния министър на финансите Росица Велкова относно
Коментари Харесай

Изслушване на финансовия министър и парламентарен контрол, предвижда програмата на НС

Парламентът ще изслуша служебния министър на финансите Росица Велкова по отношение на осъществяването на бюджетните доходи и разноски и положението на фискалния запас все още. Това е първа точка за през днешния ден в признатата стратегия на Народното събрание за тази седмица. Изслушването е по искане на депутати от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “.

В края на април от Българска социалистическа партия разкритикуваха оферти план на бюджет от служебния кабинет за 2023 година, в който, съгласно тях, има голословни разноски, занижени доходи и е противообществен. Тогава от партията настояха служебните министри да показват лист на плановете, които ще финансират с плануваните 10 милиарда лева финансови разноски, както и министърът на финансите да направи доклад за осъществяването на бюджета до момента.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова уточни, че имат въпроси към финансовия министър – вярна ли е информацията, че за първите месеци на годината са изхарчили повече от плануваното по закон и че първият транш от парите по Плана за възобновяване и резистентност не е изхарчен по предопределение. Настояваме това чуване да се направи в Народното събрание в намерено съвещание, което да се излъчва директно, съобщи тогава тя.

След чуването на финансовия министър през днешния ден ще има постоянен парламентарен надзор. В него е планувано да вземат участие министрите Асен Меджидиев, Найден Тодоров, Росица Карамфилова, Никола Стоянов, Весела Лечева, Явор Гечев, Иван Шишков и Крум Зарков.

Източник: Българска телеграфна агенция

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР