Парламентът прие предложението на ГЕРБ-СДС за създаване на временна комисия,

...
Парламентът прие предложението на ГЕРБ-СДС за създаване на временна комисия,
Коментари Харесай

По искане на ГЕРБ комисия ще проверява цените и доставките на „Булгаргаз“

Парламентът одобри предлагането на ГЕРБ-СДС за основаване на краткотрайна комисия, която ще ревизира прекъсването на доставките от „Газпром“ за България, както и ще изследва процедурите по избирането и сключването на контракти от „Булгаргаз“ с различни снабдители. В поддръжка на предлагането гласоподаваха всички 202-ма присъстващи депутати, заяви „Дневник“.

За ръководител на комисията, която се чака да работи един месец, беше определен Даниел Митов от ГЕРБ-СДС, в нея вземат участие общо 14 души – по двама от всяка партия. Дебатът за основаването на краткотрайната комисия лиши повече от два часа.

ГЕРБ повтори съмненията си, че стъпките на ръководещите, откакто „Газпром“ спря доставките за България, са съмнителни. Те пък отвърнаха, че през последните 12 години ръководство на ГЕРБ не е направено нищо за енергийната диверсификация на България.

„Тази комисия се надяваме да извади всички действителни обстоятелства, тъй че опозицията да не може да приказва повече нелепости, ние нямаме какво да крием“, сподели депутатът Венко Сабрутев („Продължаваме промяната“), който е и член на комисията по енергетика.

„Кое е нелепостта? Глупост е, че сме купили от „МЕТ“ газ, където е работил шефът на „Булгаргаз“? Глупост е, че този газ е с 30% по-скъп? Глупост е, че ще платим 110 млн. лева повече? Глупост е, че този газ е съветски? Ако едно от тези неща е нелепост, ще се веселя да го докажете в комисията, а в случай че не ми вярвате, аз ще ви го потвърдя в същата комисия“, отговори Делян Добрев от ГЕРБ-СДС, представен от „Дневник“.

Темата за частната „МЕТ Енерджи“, която е един от различните снабдители, беше няколко пъти повдигната от партията на Бойко Борисов. Смята се, че тя е обвързвана с „Газпром експорт“, а в управлението ѝ е бил актуалният шеф на „Булгаргаз“ Иван Топчийски. Той беше назначен на поста при започване на годината, когато държавното сдружение „Българския енергиен холдинг“ (БЕХ) освободи цялото управление на „Булгаргаз“.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР