Парламентът прие на първо четене Законопроект за противодействие на корупцията

...
Парламентът прие на първо четене Законопроект за противодействие на корупцията
Коментари Харесай

Парламентът прие на първо четене два законопроекта за противодействие на корупцията

Парламентът одобри на първо четене Законопроект за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности, импортиран от Министерския съвет, и Законопроект за противопоставяне на корупцията на Кирил Петков Петков и група народни представители от " Продължаваме Промяната ", предава Българска телеграфна агенция. 

Законопроектът на Министерския съвет за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности получи 113 гласа " за ", 3 -   " срещу " и  95 депутати се въздържаха. Подкрепиха го главно от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, " Демократична България " (ДБ), " Български напредък " (БВ). Един народен представител от ГЕРБ-СДС и двама от " Българска социалистическа партия за България " бяха " срещу ",  въздържаха се от " Продължаваме Промяната " и " Българска социалистическа партия за България ".

Законопроектът стъпва на концепцията, че е належащо да се сътвори нов проверяващ орган, който да се занимава с корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности. Основната цел е основаването на ефикасен орган за битка с корупцията, който да концентрира в себе си единствено тези пълномощия, които директно засягат предварителната защита и противодействието на корупционните закононарушения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР