Парламентът преодоля президентското вето върху международните договори за изтребителите F-16

...
Парламентът преодоля президентското вето върху международните договори за изтребителите F-16
Коментари Харесай

Парламентът преодоля президентското вето върху договорите за F-16

Парламентът преодоля президентското несъгласие върху интернационалните контракти за изтребителите F-16 Блок 70, осведоми „ Фокус “. Дебатите по ветото продължиха малко над 2 часа.
Снимка: btvnovinite.bg
„ За “ повторното приемане на ратификацията на интернационалните контракти гласоподаваха 128 народни представители, „ Против “ – 73 и „ Въздържали се “ – 3.
Продължава задочната престрелка сред президента и кабинета за F-16 Депутатите ще гласоподават на следващия ден ветото върху договорката за изтребителите
Съгласно Правилника за организацията и активността на Народното събрание Народното събрание приема наново закона с болшинство от повече от половината от всички народни представители, което значи, че ветото е преодоляно.

Президентът Румен Радев върна за ново разискване интернационалните контракти, тъй като съгласно него е липсвало публично единодушие по тематиката.

Държавният глава е на мнение, че ратификацията е трябвало да измине цялостния път по Конституция и да бъде прегледана и призната на две гласувания в обособени съвещания в Народното събрание.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР