Парламентът преизбра за генерален директор на БТА Максим Минчев. Той

...
Парламентът преизбра за генерален директор на БТА Максим Минчев. Той
Коментари Харесай

Народното събрание преизбра Максим Минчев за генерален директор на БТА

Парламентът преизбра за общоприет шеф на Българска телеграфна агенция Максим Минчев. Той получи цялостна поддръжка от 141 гласа " за ". Това е вторият петгодишен мандат на Минчев отпред на Българската телеграфна организация. Кандидатурата му бе препоръчана от Тома Биков от ГЕРБ. След преизбирането генералният шеф постави клетва пред Народното събрание.

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Председателят на медийната комисия Вежди Рашидов напомни, че Максим Минчев е общоприет секретар на Световния съвет на осведомителните организации и подчертава върху напъните му новините да доближават до нашите сънародници зад граница. Това е единствената организация, която сега работи за разпространение на позитивното, което се случва в страната, акцентира още Рашидов. Той пожела Българска телеграфна агенция да се развива от ден на ден и да носи авторитет на българския народ.

Тома Биков напомни, че преди няколко месеца Народно събрание е приело с цялостно единогласие доклада на Българска телеграфна агенция за 2016 година, което, по думите му, е задоволително доказателство за поддръжката на кандидатурата, а медийната комисия също единомислещо го е одобрила. Юлиан Ангелов съобщи поддръжката на Обединените патриоти за номинацията като акцентира, че Българска телеграфна агенция е една от дребното ангажирани с българите зад граница медии. Примерът, който даде Българска телеграфна агенция, би трябвало де е образец и за останалите национални медии, пожела депутатът.

От името на левицата Иван Ченчев също съобщи поддръжка и добави, че в Българска телеграфна агенция липсват подправените вести. Впечатлени сме от презентацията на Минчев пред комисията по просвета и медии, пожелаваме триумф и разширение активността на Българска телеграфна агенция, сподели още представителят на Българска социалистическа партия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР