Парламентарната комисия по отбрана подкрепи годишния доклад за състоянието на

...
Парламентарната комисия по отбрана подкрепи годишния доклад за състоянието на
Коментари Харесай

Комисията по отбрана подкрепи годишния доклад за състоянието на националната сигурност


Парламентарната комисия по защита поддържа годишния отчет за положението на националната сигурност на България през 2021 година. Десет депутати гласоподаваха „ за “, а трима – „ въздържал се “.

В отчета се съдържат информация и оценки за вътрешнополитически събития, за процеси по осъществяване на интернационалните планове и за събития в конфликтни региони в други страни. Анализирани са комплицираните и спорни процеси от вътрешен и външен темперамент, които са оказали значително въздействие  върху положението на националната сигурност, се показва в претекстовете към плана.

Според отчета заплахите от външнополитически темперамент за националната сигурност на България през 2021 година произтичат главно от напрежението по оста Русия-Украйна и опълчването сред страните от НАТО и Европейски Съюз с Русия. Миграционният напън и неустойчивостта в други региони на света (Афганистан, някои страни от Африка) продължиха да оказват напън върху външните граници на страната и надлежно върху страните от Европейския съюз, се показва още в претекстовете на плана.

В отчета са показани главните действия на министерства и ведомства, свързани с констатиране и противопоставяне на закани пред националната сигурност, и предвид на осъществяване на Стратегията за национална сигурност на страната. Посочени са съществени резултати от активността на службите за сигурност и службите за публичен ред за отбрана на националната сигурност.

Приемането от Народното събрание на решение по плана на Годишен отчет за положението на националната сигурност на България през 2021 година ще има и значително значение за планирането на дейностите по отбраната на националната сигурност и реализирането на националните ползи в непосредствена и средносрочна вероятност, се споделя още в плана.

Това е втори опит отчетът да бъде импортиран за разглеждане в Народното събрание, означи секретарят на Съвета по сигурността към Министерски съвет ген. Данчо Дяков. Той добави, че отчетът е настоящ и към днешна дата. Според ръководителя на комисията по защита Христо Гаджев в отчета има неща, които би трябвало да се поправят, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР