Парламентарната група на БСП за България поиска оставката на Бетина

...
Парламентарната група на БСП за България поиска оставката на Бетина
Коментари Харесай

С цирк в парламента БСП поиска оставката на Бетина Жотева от Съвета за електронни медии

Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " изиска оставката на Бетина Жотева от Съвета за електронни медии (СЕМ). Поводът - държанието й към журналиста Къдринка Къдринова, на чийто въпрос за срещи от името на Екатерина Захариева Жотева дава отговор: " Ако си отворите устата още един път за мен, ще видиш какво става ". Жотева се извини за държанието, само че даде обещание да си търси правата в съда.

Днес Народното събрание разисква отчета на Съвет за електронни медии за м.г., а от Българска социалистическа партия желаеха във фокусът на дебата да бъде оставката на Жотева, която съгласно депутата Елена Йончева била " главорез на свободата на словото ". Социалистите обявиха, че България е на последите места по независимост на словото, демонстрираха фотоси на Жотева с надпис " Иди си! " и завикаха " Оставка ".

" Разглеждаме един доста сериозен отчет и това шоу, което вършиме, не се случва за първи път. Частният случай, който разигравате, извадете от сериозната тематика, която преглеждаме! Иначе ще смъква интелектуалното си доверие от вас ", отвърна депутатът от ГЕРБ Снежана Дукова. А сътрудника й Тома Биков заподозря, че Българска социалистическа партия желаят да сложат свои хора в Съвет за електронни медии, само че не могат - изгубили били изборите.

" Ние в никакъв случай не сме се борили за партизиран състав на Съвет за електронни медии, само че тази ли ще гласоподава за началник на Българска национална телевизия? ", сподели Александър Симов от " Българска социалистическа партия за България ".

На трибуната излезе шефът на комисията по просвета и медии Вежди Рашидов (ГЕРБ), който се обърна към левите в залата: " Стефане, стегни сюжета. Пада равнището на българския спектакъл ". След това заприказва за свободата на словото и попита: " Кой ограничи свободата на словото? Не забравихте ли, че медиите имат благосъстоятелност? ".

В отговор Стефан Данаилов му сподели: " Ако беше Иво Атанасов от Съвет за електронни медии направил по този начин, щяхте да ни попилеете с " мръсни комунисти ". Веждичка, другият път ще го режисираме с теб ".

Депутатът от Движение за права и свободи Велислава Кръстева взе думата, с цел да направи забележка, че регулаторът не се бори с езика на омразата в случаи като репортажите с Динко от Ямбол. Тя съобщи, че отговорността за езика на омразата е на ГЕРБ и парафразира българска сентенция и съобщи: " Който език на омразата вади, от език на омразата умира ".

Следваща се изрече Елена Йончева от " Българска социалистическа партия за България ", която се опита да отговори на Рашидов с думите: " Здравейте, циркаджии! " си има създател ". Микрофонът й обаче бе спрян. Социалистите се развикаха и станаха прави, а шефът на Народното събрание ги помоли или да седнат, или да излязат. Повечето напуснаха залата, след което съвещанието бе прекъснато поради приключването на пленарното време.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР