Паркирането в центъра на столицата, включително и за живеещите в

...
Коментари Харесай

От "наследството" в Александровска: гаражи под наем за 10 лв. и 30 пъти разлика в заплатите на лекарите

Паркирането в центъра на столицата, в това число и за живеещите в тези зони, е скъпо наслаждение. Само че не такова е било то за наемателите на гаражни бетонни кафези в университетската болница " Александровска ", заяви новият й изпълнителен шеф доктор Атанас Атанасов. След влизането си в служба той и екипът му правят обзор и разбор на финансовото положение на болничното заведение и са разкрили голям брой неизгодни за нея контракти.

Единият от тях да вземем за пример е за отдаване за по 10 лева без Данък добавена стойност месечно на гаражи за колите на частна компания и е бил подписан още през 2016 година от тогавашния шеф проф. Костадин Ангелов. Бетонните кафези от времето на социализма се намират в двора на болничното заведение и в тях колите са изцяло предпазени от атмосферните условия. Д-р Атанасов не пожела да заяви името на компанията, защото към момента обследват какви вреди са нанесени с него.

В същото време пациентите и самите лекари няма къде да паркират в двора на болничното заведение, а престоят там се заплаща. От друга страна, така наречен длъжностен абонамент в центъра на София коства 650 лева месечно в синята зона и 450 лева месечно - в зелената зона, в която се намира Александровска.

Този и сходни контракти са единствено част от аргументите най-старото лечебно заведение в България, учредено през 1879 година, да бъде и в най-трагичното финансово положение от всички 65 държавни лечебни заведения и санаториуми. По думите на доктор Атанасов все още болничното заведение е със загуба, близка до личния й капитал от 70 млн. лева Тя е трупана през цялото ръководство на проф. Костадин Ангелов (до изборите здравен министър, а в този момент народен представител от ГЕРБ) и неговия правоприемник проф. Борис Богов, който пък твърдеше, че болничното заведение е понижила отговорностите си за времето на неговото ръководство.

Тов обаче освен, че не е по този начин, само че се оказва, че в 79-те млн. лева просрочени заплащания към доставчиците на всички държавни лечебни заведения Александровска има дял от 44.3% и задължения в падеж, които не заплаща, на стойност 35 млн. лева " През миналите години неплатените в точния момент отговорности на болничното заведение са се движили сред 8 и 11 млн. лева годишно, само че единствено през първото полугодие на тази година са се нараснали от 8.5 на 35 млн. лева ", споделя доктор Атанасов.
Още неизгодни контракти Фотограф: Цветелина Белутова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР