Паркът Аоранджи е мястото, където топ тенисистите провеждат своите тренировки

...
Паркът Аоранджи е мястото, където топ тенисистите провеждат своите тренировки
Коментари Харесай

Искам повече уединение: Джокович недоволен, че бащата на Алкарас е заснел тренировката му

Паркът " Аоранджи " е мястото, където топ тенисистите организират своите тренировки на Откритото състезание на Англия, като до тези кортове публиката не трябва позволена. Въпреки това обаче състезателите нямат цялостно усамотение с треньорския си щаб, тъй като публицистите и всички останали участници в конкуренцията имат достъп до тези кортове и могат умерено да следят подготовката на своите съперници.

Преди 1/8-финалния си дуел Новак Джокович и Карлос Алкарас упражняваха на прилежащи кортове и на няколко пъти публицисти са забелязали по какъв начин екипът на испанеца обръща съществено внимание на подготовката на 23-кратния първенец от Шлема. Според един от публицистите бащата на 20-годишния тенисист даже е снимал тренировката на сърбина, което след това бе доказано от самия Алкарас.

" Обстоятелствата са такива, че не разполагаме с изключително доста усамотение по време на тренировки ", разяснява Джокович, когато разбра за видеото. " Иска ми се да имам опция за повече време уединено с щаба ми, тъй като това би ми разрешило да тествам избрани неща и да споделям намерено с моя екип.

Факт е, че на подготовка не можеш да бъдеш напълно провиснал, тъй като си наясно, че  противниците ти са в близост и всички те следят, желаят да видят какво се случва, върху какво тъкмо работиш. Всеки удар бива оценен от тях и това може да повлияе при идната ми среща с Алкарас или който и да е ", добави рекордьорът по " мейджър " титли.

На идната си конференция испанецът бе запитан дали татко му в действителност е направил видео по време на тренировката на Джокович, което международният №1 удостовери:

" Вероятно да. Баща ми е голям почитател на тениса, той не гледа само моите мачове. Мисля, че идва в комплекса в 11:00 часа и си потегля към 22:00. Иска да гледа колкото се може повече дуели, както и тренировки. Имал е опцията да следи онлайн Джокович, тъй че несъмнено е правилно, че го е снимал. Не мисля, че това ми дава изключително преимущество. Съществуват толкоз доста видеа на Джокович във всяка една платформа, които са налични за всички ни ", показа Карлитос.

Are there any spies in London, Novak?
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР