Парите за пътища бяха една от основните точки в актуализацията

...
Парите за пътища бяха една от основните точки в актуализацията
Коментари Харесай

Бюджетна комисия балансира, Асен Василев чака пленарна зала

Парите за пътища бяха една от главните точки в актуализацията на " огромния " бюджет за 2021 година, които съумяха да одобряват депутатите преди пленарното съвещание, започващо в 16 часа в петък. Предстои комисията по бюджет да заседава изключително идната седмица, с цел да одобри и остатъка от законопроекта преди да изтече живота на Народното събрание.

Припомняме, още сутринта при започване на съвещанието на бюджетната комисия напуснаха и изложиха претекст, че откакто не ги чуват, не желаят и да пречат на работата на своите сътрудници.

Депутатите също така реализираха и съгласие по отношение на това, че бюджетът на НЗОК следва да бъде уравновесен. Разбраха се за отпущането на 2 милиона лв. за дентални протези, което бе една от противоречивите точки, поради които документът бе върнат в комисията. Останаха обаче редица нерешени въпроси по отношение на финансирането на болничната и доболничната помощ. На съвещанието си през днешния ден Народното събрание следва да одобри дефинитивно точно бюджета на НЗОК, който през вчерашния ден стана обект още веднъж на процедурни хватки.

В последна сметка бюджетната комисия одобри или отхвърли множеството оферти, импортирани от парламентарните сили, като по този начин с условен консенсус ще внесе вид на законопроекта за второ четене в пленарна зала. " В проектобюджета на държавното управление са добавени 500 милиона спомагателни доходи и 500 милиона спомагателни разноски. Това значи 2 милиарда и 500 милиона общо доходи и 2 милиарда и 300 милиона разноски ", сбит бе след съвещанието на комисията Асен Василев.
 Държавата може да заплати единствено 322 млн. от 1,3 милиарда лв. на пътни компании
Държавата може да заплати единствено 322 млн. от 1,3 милиарда лв. на пътни компании

Първоначално Василев настояваше изплащането да е с небосвод 5 години

Министърът отхвърли повече да разяснява тематиката, до момента в който бюджетът не бъде гласуван дефинитивно в зала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР