Парите за изборите ще изхранят 205 хил. семейства за месец.

...
Парите за изборите ще изхранят 205 хил. семейства за месец.
Коментари Харесай

Парите за изборите ще изхранят 205 хил. семейства за месец

Парите за изборите ще изхранят 205 хиляди фамилии за месец. Харчим безмислени милиони, до момента в който се борим с инфлацията. 94 милиона лв. ще костват изборите на 2 април тази година. Това са следващите избори у нас и следващите милиони отишли напразно. В същото време инфлацията в страната пораства, хората обедняват, а огромна част от приходите са замразени, оповестява bTV.
На какъв брой български фамилии 94 млн. лв. биха покрили фамилния бюджет за месец?
Издръжката на една тричленно семейство за месец е 2400 лв., сочат последните планове на КНСБ. Съвсем елементарна сметка демонстрира, че тези 94 милиона лв. ще стигнат за месечното покриване на потребностите на 39 000 фамилии.

В същото време, в случай че погледнем потребителската кошница на едно семейство, ще забележим, че сходни милиони биха стигнали за изхранването на стотици хиляди българи са месец.
Изчисления демонстрират, че приблизително потребителската кошница,
която включва – хляб, млечни, месни артикули, плодове и зеленчуци и яйца излиза към 115 лв. на седмица или 460 лв. на месец.

Това значи, че 94 млн. лв. ще стигнат за покупката на продукти от потребителската кошница за месец на 205 хиляди семейства.

Отделно от храните е забавно забележим какъв брой домакинства могат да си купят кола втора употреба при цена от 20 000 лв.. При съответната цена, тези с 94 млн. лева кола биха могни да си купят 4700 фамилии.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР