Парите в държавната хазна ще стигнат до приемането на новия

...
Парите в държавната хазна ще стигнат до приемането на новия
Коментари Харесай

Асен Василев: Актуализираният бюджет е разчетен така, че да може да издържи януари и февруари

Парите в държавната хазна ще стигнат до приемането на новия бюджет, увери в коридорите на Народното събрание Асен Василев от „ Продължаваме Промяната “/ПП/.

„ Актуализираният бюджет е разчетен по този начин, че да може да издържи януари и февруари, в случай че се наложи, преди приемането на нов бюджет, с цел да не настъпят катаклизми, да няма смяна в обществената поддръжка и в поддръжката за бизнеса “, безапелационен е водачът на Политическа партия.

880 млн. лв. бяха изтеглени още първото тримесечие, само че това равнище на финансиране е заложено, с цел да могат да се покрият заложените разноски. Това е заложено още 2020 година за Бюджет 2021. Тези средства стигат. Ако погледнете последните доклади от ноември, бюджетът към момента е на плюс.

Асен Василев, който се счита, че ще оглави финансовото министерство, разяснява още, че изтегляне на нови заеми би трябвало да се прави единствено след деликатен разбор.

Той посочи, че към момента не са завършили договарянията за проектосъстав на държавното управление и конструкция на Министерски съвет. Когато това нещо се разпише в съдружно съглашение, ще го обявим пред всички медии. Всичко преди този момент са спекулации, сподели Василев.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР