Парите, необходими за чернодробната трансплантация на 19-годишното момиче от Асеновград,

...
Парите, необходими за чернодробната трансплантация на 19-годишното момиче от Асеновград,
Коментари Харесай

Събрани са парите за чернодробната трансплантация на 19-годишната Анита


Парите, нужни за чернодробната трансплантация на 19-годишното момиче от Асеновград, са събрани. Това удостовери за bTV нейният татко - Живко Чобанов.

Още през днешния ден Анита Чобанова ще бъде превозена до турска клиника за осъществяване на трансплантация. Предстои да се създадат проучвания дали двамата родители са съвместими, с цел да може един от тях да ѝ стане донор.

19-годишната Анита страда от рядко генетично заболяване - Синдром на Уилсън. Първите прояви на заболяването стартират преди 6 години с нараснали стойности на чернодробни проучвания. Сега тя незабавно се нуждае от чернодробна трансплантация, а вяра за нея дава клиника в Турция.

Според лекари трансплантацията би трябвало да се направи до 10 дни, а сумата за осъществяването - 180 000 лева, се оказа непостижима за фамилията на момичето.

Родителите на Анита са разграничени а майка ѝ работи в чужбина. Тя живее с баба си и дружно с нея отглежда дребното си братче.

" Надявам се, колкото бързо пристигна това заболяване, толко бързо и да си отиде. С толкоз поддръжка всичко е допустимо. Баба ми е всичко за мен. Тя е тази, която ме е отгледала, а в този момент аз ѝ оказвам помощ да отгледаме и братчето ми. Доста хора са до мен и ме поддържат, което значи доста за мен ", сподели пред камерата на bTV Анита.

Заради голямата поддръжка, която получава от близки, другари и непознати хора Анита се надява да излезе победител от тази борба.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР