Парижките градски власти са глобени за наемане на работа на

...
Парижките градски власти са глобени за наемане на работа на
Коментари Харесай

Париж с глоба за наемане на твърде много жени в кметството

Парижките градски управляващи са санкционирани за наемане на работа на прекалено много дами на висши длъжности - решение, което завоюва насмешки като " неуместно " от кмета.
Глобата от 90 000 евро бе поискана от министерството на публичните служби на Франция с претекста, че кметството на Париж е нарушило националните правила за при назначението на личен състав през 2018 година
„ Щастлива съм да оповестя, че сме санкционирани “, сподели Идалго на съвещание на градския съвет, добавяйки, че е била изпълнена с „ наслада “, когато научила за наказването. Идалго сподели, че санкцията е за това, че 11 дами и единствено 5 мъже са били назначени на управителни длъжности в кметството през 2018 година, което значи, че 69% от назначенията са отишли за дами.
 Затягат рестриктивните мерки в Париж Затягат рестриктивните мерки в Париж
Парижките управляващи стягат рестриктивните мерки в града и предградията, с цел да спрат разпространяването на коронавирусната зараза. Това заяви к...
„ Ръководството на кметството внезапно стана прекомерно феминистично “, засмя се социалистката, която бе избрана отново за нов мандат отпред на Париж предходната година. Според текста на решението, представен от всекидневника " Монд ", кметството е нарушило предписание от 2013 година, което планува, че един пол не би трябвало да съставлява повече от 60 номинации за управителни позиции.
Идалго добави: " Тази санкция явно е неуместна, несправедлива, безотговорна и рискова ".
" Да, с цел да реализираме тъждество един ден, би трябвало да ускорим темпото и да подсигуряваме, че са назначени повече дами, в сравнение с мъже ", сподели тя.
В отговор в Туитър министърът на публичните служби на Франция Амели дьо Моншален от ръководещата партия " Република в придвижване " призна, че санкцията е наложена за 2018 година Оттогава " неуместното " предписание за тъждество в ръководството беше анулирано, означи тя. " Искам санкцията, платена от Париж за 2018 година, с цел да финансираме съответни дейности за поощряване на дамите в държавната работа. Каня ви в министерството, с цел да ги обсъдим! ", сподели тя в известие до Идалго.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР