Париж и Лондон ще подпишат нов договор за имиграцията на

...
Париж и Лондон ще подпишат нов договор за имиграцията на
Коментари Харесай

Макрон ще поиска Великобритания да си плати, за да запази сделката за мигрантите в Кале

Париж и Лондон ще подпишат нов контракт за имиграцията на среща сред френския президент Еманюел Макрон и английския министър председател Тереза Мей във Англия през днешния ден, съобщи " Ройтерс ", базирайки се на френски източници.

Договорът ще добави, само че няма да замести граничното съглашение от Туке от 2003 година, което си навлече рецензии във Франция, откакто град Кале се трансформира в събирателен пункт за мигранти и бежанци по пътя им към Англия.

Франция желае Англия да даде повече пари и запаси за справяне с притока на мигранти и загатна, че съглашението от Льо Туке може да бъде прекъснато, в случай че не се реализира компромис или нова серия от договорености.

Сделката от Льо Туке на процедура разреши на Англия да откри граница във Франция, като английските гранични инспекции се реализират на френска земя. Така Кале се трансформира във краткотраен дом на стотици мигранти, надяващи се да стигнат до Англия. Според френски чиновници съглашението облагодетелства Обединеното кралство. Още преди да бъде определен за президент, Макрон предизвести, че Франция не може да продължава да бъде английска " брегова защита " и че желае договорката още веднъж да бъде на масата за договаряния.

И двете страни може да се отдръпват от контракта, което би означавало завръщане на твърдите национални граници.

Според френски източник част от съглашението, което към момента се разисква, ще са въпросите за непридружените деца, молбите за леговище, полицейското съдействие и възможна английска поддръжка за икономическото развиване на района на Кале.

Британски депутати - последователи на Брекзит, от ръководещата Консервативна партия дефинираха като " неуместна " опцията Лондон да заплаща повече, като обявиха, че Англия дава спомагателна сигурност за Франция, в това число гранична инфраструктура.

По-разно тази седмица Макрон съобщи по време на посещаване в град Кале, че няма да разреши появяването на нов краткотраен лагер на мигранти в северния град. Той означи, че желае да контракти с Лондон по-добро полицейско съдействие за справяне с мигрантите във френския пристанищен град, както и отпущането на повече английски средства за развиването на Кале.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР