Париж е блокиран от изключителни мерки за сигурност заради посещението

...
Париж е блокиран от изключителни мерки за сигурност заради посещението
Коментари Харесай

Париж е блокиран от изключителни мерки за сигурност заради визитата на Доналд Тръмп

Париж е блокиран от изключителни ограничения за сигурност поради визитата на Доналд Тръмп. Цели региони на френската столица са барикадирани. Освен хилядите френски служители на реда и военни, 1000 американски специфични сътрудници се грижат за сигурността на американския президент и брачната половинка му.

Двудневното публично посещаване на американския президент Доналд Тръмп в Париж стартира този следобяд. Утре той ще е почетен посетител на честванията за националния празник на Франция, макар многочислените рецензии за тази покана.

Френският президент Еманюел Макрон ще го посрещне с висши почести. Независимо какво мисли Франция за личността Доналд Тръмп, той е държавен глава на страна, която тъкмо преди 100 години изпраща 42 дивизии, с цел да се бият против Германските войски на страната на Франция.

Почетният посетител на националния празник на Франция са американските бойци, които на следващия ден ще открият военния церемониал, а не Доналд Тръмп, настояват от Елисейския замък. Присъствието му като държавен глава обаче е наложително, съгласно протокола.

Френският президент Макрон избра да посрещне Доналд Тръмп в постройката на Инвалидите, до гроба на Наполеон.

Малко по-късно двамата президенти ще беседват в Елисейския замък по тематиките: битка с тероризма, защита, обстановката в Сирия, по които разлики няма.

Ще се приказва обаче и по неуместни въпроси. Парижкото съглашение за климатичните промени няма да се предоговаря, ще твърди Макрон. Нищо не дава обещание триумф в този диалог с мъчно предвидимия американски президент.

Най-деликатният миг за американския президент евентуално ще бъде конференцията довечера. Десетките американски публицисти, които дойдоха в Париж, сигурно ще зададат неуместни въпроси към възможната интервенция на Русия в изборите, както и към новите настояванията за импийчмънт в Съединените щати.

Посещението на Доналд Тръмп провокира доста рецензии във Франция, само че към 60 % от французите въпреки всичко го одобряват.

Двете първи дами ще се разходят по-късно из Париж. Освен туристически забележителности, госпожа Тръмп пожела да посети и на една от най-големите педиатрични клиники.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР