Париж. Близо сто дни след президентските избори, едва 36 на

...
Париж. Близо сто дни след президентските избори, едва 36 на
Коментари Харесай

ORF: Едва 36 % от французите са доволни от работата на президента Еманюел Макрон, показва проучване

Париж. Близо 100 дни след президентските избори, едвам 36 на 100 от жителите на Франция са удовлетворени от работата на Еманюел Макрон. Това демонстрира изследване на института Ifop за вестник Le Figaro, представено от австрийската медия ORF.
Предшественикът на Макрон - Франсоа Оланд, се радваше на поддръжката на 46 % от интервюираните при междинния отчет, показан за същия интервал след избирането му през 2012 година
Няколко плана на новоизбрания президент и неговото държавното управление са възприемани най-вече негативно от френското обществото. Особено отрицателни за французите са проектите за понижаване с пет евро на средствата, отпускани за жилища на хората с ниски приходи - 60 на 100 от интервюираните не утвърждават мярката, 26 % пък са задоволени от предлагането.
Спорно се възприемат и проектите за облекчение на трудовото законодателство, които новото държавно управление се надява да извърши до есента. Общо 51 % от жителите на Франция не са удовлетворени от концепцията, до момента в който за 31 на 100 от респондентите тя се смята за положителна стъпка.
Мерките за икономии обаче се утвърждават от доста болшинство от 57 % от французите.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР