Европейската комисия съобщи, че предявява иск срещу България пред Съда

...
Европейската комисия съобщи, че предявява иск срещу България пред Съда
Коментари Харесай

ЕК дава на съд България

Европейската комисия заяви, че предявява иск против България пред Съда на Европейския съюз, защото нашата страна не е съобщила ограниченията за цялостно въвеждане в националното законодателство на европейските правила за правата на жертвите на закононарушения. Крайният период за въвеждане на разпоредбите изтече на 16 ноември 2015 г. , се отбелязва в известието.

Европейските правила способстват за отбрана на правото на жертвите на закононарушения на достъп до информация и до услуги за поддръжка. Всички жертви на закононарушения в Европейски Съюз следва получават подобаваща информация, поддръжка и отбрана, и могат да вземат участие в наказателното произвеждане. Жертвите на закононарушения следва да получават почтително отношение, демонстрация на деликатност, схващане, професионализъм, без никаква дискриминация от всички, които са в контакт с тях, разяснява комисията.

През 2019 година Европейска комисия образува 25 наказателни процедури против страните от Европейски Съюз за ненапълно въвеждане на новите правила и до момента всички са завършени, като се изключи производството против България. През януари 2016 година комисията изпрати публично уведомително писмо до нашата страна, през март 2019 година предприе следващи дейности. След голям брой контакти с българските управляващи след 2019 година и като взе поради последните отговори, Европейска комисия реши да предяви иск, защото две разпореждания към момента не са въведени в българското законодателство, се отбелязва в известието.

Комисията прецизира, че ще изиска от Съда на Европейски Съюз да наложи финансова санкция на нашата страна.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР