За първи път български министър на вътрешните работи е поканен

...
За първи път български министър на вътрешните работи е поканен
Коментари Харесай

Калин Стоянов говори пред ЕК за борбата с каналджиите и миграционния натиск


За първи път български министър на вътрешните работи е поканен да взе участие с изявление на водещо събитие на Европейската комисия, откогато България е член на Европейски Съюз. Причината са непрекъснатите старания на страната ни за справяне с незаконните мрежи на каналджиите и с миграционния напън. Основното изявление на министър Калин Стоянов ще бъде в панела „ Отговор на каналджийството “, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Събитието е основен миг с оглед целта на България за присъединение към Шенгенското пространство и ролята на Министерството на вътрешните работи в този развой.

Поканени са отрасловите министри на страните членки на Европейски Съюз и на главните страни на генезис и пренос на мигрантите, ръководителите на организациите на Европейски Съюз в региона на правораздаването и вътрешните работи, както и представители на интернационалните организации.

Създаването на Глобален алианс за противопоставяне на каналджийството и провеждането на характерна конференция на тази тематика с основните страни на генезис и пренос беше обявено от ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в годишната й тирада за положението на Съюза през септември 2023 г, а в следствие бе оповестено неведнъж от други представители на Европейската комисия.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР