Пърхотът е проблем на косата, който ни носи дискомфорт и

...
Пърхотът е проблем на косата, който ни носи дискомфорт и
Коментари Харесай

Ябълков оцет и алое вера гонят пърхота


Пърхотът е проблем на косата, който ни носи дискомфорт и даже може да ни изолира от близките. Той се появява заради безчет аргументи – изсъхнал и нервиран скалп на главата, проблеми с кожата, гъбична зараза, потребление на несъответствуващ шампоан за вида коса и други. Ако не открием първопричината, много мъчно ще се оттървем от него.

Козметичната промишленост разполага с най-различни шампоани срещу пърхот, някои от които са ефикасни, само че единствено в избрани случаи. Други могат да влошат още повече положението ни заради някои свои съставки, които най-често раздразват още повече кожата на главата.

Ако казусът с пърхота не е сериозен, първо можем да пробваме някои домашни средства, които са доста ефикасни.

Ябълков оцет

Различни гъбични инфекции и бактерии могат да виреят по скалпа на косата. В подобен случай ни би трябвало нещо, с което да подобрим салдото на pH на скалпа . Тук на помощ идва киселиността на ябълковия оцет. За задачата би трябвало да смесим 2-3 лъжици оцет с двойно количество вода, след което да намажем добре скалпа. След 15 минути е добре да измием и подсушим деликатно косата. Това деяние може да се повтаря по два пъти на седмица, с цел да реализираме стремежи резултат.

Кокосово масло

То е необикновен био артикул, който овлажнява и подхранва кожата на главата и сухия скалп. Около час преди душ можем да намажем добре скалпа и косата с кокосово масло, което е мощен антиоксидант . След няколко повторения кожата и косата са по-здрави, ухаят по-хубаво и най-много са с по-малко пърхот.

Аспирин

Много шампоани срещу пърхот съдържат дейната съставна част салицилова киселина , която има и в елементарния аспирин. Ако не можем да си позволим по-скъпа козметика, медикаментът е добра опция . Просто би трябвало да начукаме на финна пудра два аспирина и да ги смесим с малко нормално шампоан. Сместа се намазва на косата и след към 10 минути може да бъде измита.

Свързани публикации.. Защо шампоанът срещу пърхот не ви оказва помощ? 0 Сухата кожа не е причина за пърхота 0 4 аргументи за сърбеж по скалпа 0

Алое вера

Дерматолозите предлагат потреблението на алое вера в грижа за косата и кожата , изключително като различен метод в битката с досадния пърхот. Освен това алое вера има позитивно влияние при раздразнена кожа на главата. Добре е да масажираме скалпа с гела от скъпото растение, да постоим до 15 минути, след което да измием косата си с хладка вода.

Зехтин

Сухият и почервенял скалп , който подготвя към образуването на пърхот може да се лекува с няколко капки зехтин. За по-добър резултат е хубаво да го намажем и престоим по този начин през нощта.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР