Папа Франциск заяви днес, че някои среди в Католическата църква

...
Папа Франциск заяви днес, че някои среди в Католическата църква
Коментари Харесай

Папа Франциск: Опонентите ми се възползват неморално от смъртта на Бенедикт XVI

Папа Франциск съобщи през днешния ден, че някои среди в Католическата черква са се възползвали от гибелта на неговия предходник Бенедикт XVI, с цел да подлагат на критика личното му ръководство.

Бенедикт подаде оставка като понтифик през 2013 година, само че до гибелта си на 31 декември остана значима фигура за някои консервативни членове на църквата, които се опълчват на по-либералните възгледи на Франциск.

" Някои разкази, които се популяризират, че Бенедикт е бил ядосан от това, което е направил новият папа, са " игра на негоден телефон ", съобщи папа Франциск пред кореспонденти в самолета си на връщане от Южен Судан.

" Всъщност аз се съветвах с Бенедикт за някои решения, които трябваше да бъдат взети. И той се съгласи, съгласи се с мен. Смятам, че гибелта на Бенедикт беше употребена от хора, които желаят да налеят вода в мелницата си. А тези, които експлоатират подобен добър човек, подобен Божи човек... ами бих споделил, че те са неетични хора, те са хора, принадлежащи към една партия, а не към Църквата. " - означи папата.

Той не назова никого съответно, само че най-близкият асистент на Бенедикт, Георг Гаенсвайн, разгласява книга след гибелта му и даде изявленията за медиите, в които разкрива напрежението сред някогашния понтифик и Франциск.

По-специално Гаенсвайн разказва паниката на Бенедикт от решението на Франциск да облекчи рестриктивните мерки за потреблението на обичайна латинска меса.

Франциск съобщи, че остава оптимистично надъхан към критиците си - " тези неща ще паднат сами ". /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР