Папа Франциск заяви, че е поискал среща в Москва с

...
Папа Франциск заяви, че е поискал среща в Москва с
Коментари Харесай

Папата е поискал среща с Путин заради войната в Украйна, но отговор няма


Папа Франциск съобщи, че е изискал среща в Москва с съветския президент Владимир Путин, с цел да се опита да спре войната в Украйна, само че не е получил отговор, заяви „ Ройтерс “.

Пред италианския вестник " Кориере каузи сера " папата сподели също, че патриарх Кирил на Руската православна черква, който поддържа войната, не може да се трансформира в министрант на Путин, употребявайки дума, с която се назовават момчетата, които прислужват по време на литургия и биват наричани и " прислужници при олтара ".

Франциск съобщи, че към три седмици след началото на спора той е изискал от висшия посланик на Ватикана да изпрати обръщение до Путин. Посланието беше, " че съм подготвен да отида в Москва. Разбира се, беше належащо водачът на Кремъл да разреши това. Все още не сме получили отговор и продължаваме да настояваме. Опасявам се, че Путин не може и не желае да има тази среща в този миг. Но по какъв начин да не спреш толкоз доста свирепост? ", прибавя папата.

Запитан дали ще пътува до украинската столица Киев, което Франциск предишния месец загатна като допустимо, той отговори, че към този момент няма да го стори. " Първо би трябвало да отида в Москва, първо би трябвало да се срещна с Путин... Правя каквото мога. Нека Путин единствено отвори вратата ", сподели той.

Войната в Украйна обтегна връзките сред Ватикана и Руската православна черква и провокира ерес измежду православните християни по света.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР