Папа Франциск сравни сексуалното насилие спрямо деца с човешките жертвоприношения

...
Папа Франциск сравни сексуалното насилие спрямо деца с човешките жертвоприношения
Коментари Харесай

Папа Франциск сравни педофилията с човешко жертвоприношение

Папа Франциск съпостави половото принуждение по отношение на деца с човешките жертвоприношения на езичниците. Във Ватикана завърши първата по рода си конференция по казуса с похищенията против деца. Ще желаяме сметка от тези, които са крили кавги, съобщи архиепископът на Брисбейн.

Светият отец даде обещание да даде " единни наставления за църквата ", само че без да се подчинява на медийния напън.

 © БГНЕС
В кралската зала на Апостолическия замък във Ватикана, 190 прелати чуха заключителното тирада на папа Францсик след четири дни на разисквания и чувания на жертви на свещеници педофили. Няма задоволително пояснения за злоупотребите с деца. В тях виждаме ръката на злото, сподели главата на Римокатолическата черква.
папа Франциск: " Безчовечността на международния феномен става още по-сериозна и скандална в Църквата, тъй като е в контрастност с нейната морална власт. Ръкоположеният, определен от Бог да води душите към избавление, се оставя да бъде зависещ на личната си човешка уязвимост или болест, тъй че става инструмент на Сатаната ".
Организаторите на конференцията изготвят проекти за деяние. За страните, където няма специалисти се сформира един тип указател, който да дефинира нужните дейности при положение на посягане. Църковната формулировка за малолетен ще надвиши 14 години, с цел да има повече отбрана за младите. Според някои, бранители на жертви във Ватикана са се повторили остарели обещания, а новите съответни ограничения са малко.

 Папата с проект срещу половите похищения Папата с проект срещу половите похищения
Отчетност - това е надписът на втория ден от невижданата конференция, отдадена на половите похищения, осъществявани от католически духовниц...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР