Папа Франциск отправи специален поздрав към благородния народ на Китай,

...
Папа Франциск отправи специален поздрав към благородния народ на Китай,
Коментари Харесай

От Монголия папа Франциск отправи специален поздрав към „благородния“ народ на Китай

Папа Франциск насочи специфичен привет към " благородния " народ на Китай, като му обърна особено внимание в края на месата, отслужена в прилежаща Монголия. Това е първият и единствен път, в който Франциск обществено загатва Китай по време на четиридневното си посещаване. Макар че на месата участваха дребни групи китайски поклонници, се счита, че нито един свещеник от континентален Китай не е получил позволение да пътува за първото в историята папско посещаване в Монголия.

Критиката към репресиите на Китай против религиозни групи бяха явни и когато Франциск посочи традицията на Монголия за религиозна приемливост. Той председателстваше междурелигиозно събитие, в което присъединяване взеха монголски шамани, будистки монаси, мюсюлмански, еврейски, шинтоистки водачи и съветски православен духовник.
Благодаря на монголския народ за приятелското отношение, което получих тези дни. За неподправената ви дарба да цените даже най-простите аспекти на живота. Пожелавам ви да съхранявате умно взаимоотношенията и традициите си и да извършите всекидневието си с грижа и внимание.
Папа Франциск

Апостолическият префект на Улан Батор, кардинал Джорджо Маренго, благодари на папата за визитата му в Монголия. Франциск пътува до Монголия, с цел да насърчи една от най-малките и най-нови католически общности в света. Той дойде в монголската столица Улан Батор по-рано тази седмица след нощен полет, преминаващ през китайското въздушно пространство.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР