Папа Франциск, който днес постави начало на своето посещение в

...
Папа Франциск, който днес постави начало на своето посещение в
Коментари Харесай

Папата в Унгария: Франциск призова Орбан да приема мигранти

Папа Франциск, който през днешния ден сложи начало на своето посещаване в Унгария, насочи остро предизвестие за заплахата от засилващия се шовинизъм в Европа и сподели на държавното управление в Будапеща, че приемането на мигранти дружно с останалата част от континента би било същинска демонстрация на християнство, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В прочувствена тирада пред държавни ръководители, измежду които бе и унгарският министър председател Виктор Орбан, Франциск също по този начин прикани да бъдат отхвърлени " самоцелните форми на популизъм " и тясно националистическите ползи.

Той прикани за завръщане към " европейския дух ", умислен от създателите на съвременна Европа след Втората международна война и сподели, че страните би трябвало да " насочат взор оттатък националните граници ".

В деня, в който Русия порази Украйна с първите широкомащабни въздушни удари от съвсем два месеца, Франциск още веднъж насочи апел за прекъсване на войната и прикани за " креативен старания за мир ", с цел да бъдат заглушени хората, които той назова " солисти на войната ".

Тридневната му аудиенция в Унгария е първото пътешестване на Светия отец, откогато беше признат в болница с бронхит през март. Франциск изпълнява свое заричане за публична аудиенция в Унгария, откакто прекара в страната единствено седем часа през 2021 година, когато беше напът към Словакия и мнозина хора се почувстваха афектирани от това.

Петдесет и девет годишният Орбан и папата имат разнообразни гледни точки за миграцията от Близкия изток и Африка към Европа. Франциск има вяра, че мигрантите, които бягат от беднотия, би трябвало да бъдат признати. Орбан, чието държавно управление построи стоманена ограда по границата със Сърбия, с цел да попречи на мигрантите да влизат в страната, отхвърля да разреши Унгария да бъде превърната в " имигрантска страна ", както по думите му се е случило с други страни в Европа.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР