Папа Бенедикт е ужасен“ от плановете на Франциск да модернизира

...
Папа Бенедикт е ужасен“ от плановете на Франциск да модернизира
Коментари Харесай

Папа Бенедикт бил „ужасен” от плановете на сегашния папа за модернизация

Папа Бенедикт е „ ужасяващ “ от проектите на Франциск да модернизира църквата, откакто Светият отец направи забележителен ход, назначавайки жена на върховен пост, който преди този момент е бил заеман единствено от мъже, написа БГНЕС.
84-годишният папа скъса с вековна традиция, когато сложи сестра Бекарт на поста заместник-секретар на Синода на епископите. Тя е едно от двете нови лица, посочени на Синода, който е група епископи, учеща въпросите на доктрината. Генералният секретар на Синода, кардинал Марио Грех, приветства този ход, излагайки на показ по какъв начин желанието на Франсис за „ по-голямо присъединяване на дамите в процеса на различаване и взимане на решения в църквата “ се е сбъднало.
Нейното предопределение усили вероятността тя да взе участие в гласуването на Ватикана, нещо, което дамите в никакъв случай не са могли да вършат във висшите етажи на католическата черква.
Готовността на Франциск да обезпечи включването на дамите в църквата еволюира, демонстрира в коя посока понтификът желае да премине Ватикана, осигурявайки по-либерален метод към тези, които желаят да се причислят към вярата.
 За първи път папа Франциск пропусна новогодишната тържествена меса За първи път папа Франциск пропусна новогодишната тържествена меса
Папа Франциск пропусна утринната и обедната новогодишната църковна работа по здравословни аргументи и не води месата в първия ден н...
И въпреки всичко, прилагайки този дневен ред, Франциск остави традиционалистите в църквата - като някогашния понтифик Бенедикт - " ужасени ", защото се опасяват, че богатата история на католицизма може да бъде раздрана.
по отношение на позицията си за бъдещето на църквата.
Бенедикт твърди, че традициите, като безбрачието, би трябвало да се съблюдават, до момента в който Франциск желае да подсигурява, че повече хора могат да бъдат признати в религията.
Това разминаване сред Бенедикт и Франциск се е нараснало през последните години, до момента в който някогашният папа се пробва да упражни властта си, макар оставката от поста през 2013 година
Бенедикт „ ще бъде ужасяващ “ от всевъзможни дейности за привеждане на дамите по-навътре във Ватикана.
 Разследват хакнат ли е Instagram профила на папа Франциск Разследват хакнат ли е Instagram профила на папа Франциск
Ватиканът съобщи, че организира следствие, откакто формалният акаунт на папа Франциск в Инстаграм е " харесал " фотография на нищожно облеч...
Предполагаемият спор сред двамата папи стартира, откакто Бенедикт се отдръпна през 2013 година, проправяйки пътя на Франциск да поеме кормилото на католическата черква.
Това беше първият път от 1400 година насам, че жив понтифик се отдръпва, само че наличието на Бенедикт
Въпреки че Бенедикт даде обещание да разреши на Франциск да извършва работата си, 93-годишният предходен папа съобщи, че съперниците се пробват да го заглушат – по този начин написа в биографията му от предходната година.
Той твърди в „ Бенедикт XVI - Живот “, че е в центъра на раздора и е бил жертва на „ злокачествено деформиране на действителността “ вследствие на опитите му да се намеси в религиозни диспути.
В книгата той споделя: „ Спектакълът от реакции, идващи от немската теология, е толкоз неправилен и недоброволен, че бих предпочел да не приказвам за него. ”
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР