Пандишпановото тесто, познато и като бисквитено тесто, е може би

...
Пандишпановото тесто, познато и като бисквитено тесто, е може би
Коментари Харесай

Как се прави идеалното пандишпаново тесто

Пандишпановото тесто, познато и като бисквитено тесто, е може би най-популярното тесто, употребявано за приготвянето на разнообразни торти, сладкиши, реванета, петифури, бисквити и други

Разпространено е на всички места по света и се подготвя от яйца, брашно и захар, а в някои случаи се прибавя и мляко. Ако се научите да го вършиме, ще можете елементарно да приготвяте всевъзможни десерти. Ето няколко разновидността:

Обикновено пандишпаново тесто

Необходими артикули: 1 ч.ч. брашно, 6 яйца, 1/2 ч. ч. пудра захар, 1 ванилия.

Начин на подготвяне: Жълтъците и захарта се разрушават с миксер до приемането на хомогенна консистенция. Ако не разполагате с пудра захар, можете да я замените с елементарна, само че тогава времето за безредие ще е по-дълго. Накрая се прибавя деликатно брашното и ванилията и се разбърква още един път, само че по-леко и деликатно. Всичко се изсипва в намазнена тавичка, поръсена с брашно, и се пече в авансово загрята на 200 градуса фурна.

 пандишпан добуш

Топло пандишпаново тесто

Необходими артикули: 7 яйца, 1 ч. ч. захар, 180 г брашно, 1 пакетче масло, ванилия.

Начин на подготвяне: Захарта и яйцата се разрушават като в по-горната рецепта, само че на водна баня. После съдът се изважда и при непрестанно разтрошаване се изчаква да изстине малко. Към тази примес се прибавя разтопеното и охладено масло, брашното и ванилията и още веднъж се разбърква деликатно. Получената примес се изпича в намазнена тавичка, поръсена с брашно в авансово загрята на 200 градуса фурна.

Пандишпаново тесто Добуш

Необходими артикули: 12 яйца, 5 жълтъка, 350 г брашно, 350 г захар, 1 пакетче ванилия, 50 г масло, по избор настъргана лимонова кора.

Начин на подготвяне: За по-малко количество пандишпан, намалете продуктите на половина. Захарта, яйцата и жълтъците се разрушават на огъня до приемането на гъст крем. Тенджерката се смъква от котлона и откакто изстине, към садя се прибавят деликатно брашното, ванилията, разтопеното и охладено масло и, в случай че разполагате, с лимонова кора. Всичко се разбърква още веднъж деликатно и по този начин приготвеното тесто се пече в намазнена тава, поръсена с брашно в авансово загрята на 200 градуса фурна.

Опитайте нашите оферти за Добуш торта, Шоколадов пандишпан, Пандишпанено руло, Пандишпан с мляко, Пандишпан без яйца, Пандишпан Виктория.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР